Slavoljub Muslin: Za razliku od drugih, ja sam verovao

Selektor je verovao u plasman na SP

Selektor Srbije Slavoljub Muslin ocenio je da je plasman na Svetsko prvenstvo veliki uspeh za ekipu i dodao da je od početka kvalifikacija verovao u njega.

„Nije bilo mnogo onih koji su verovali da možemo da se kvalifikujemo. Ja jesam od prvog dana. Igrači su ti koji su izborili ovaj plasman, koji su igrali i zaslužili ovu pobedu. Čestitam im. Biće nam potrebno vremena da shvatimo da smo na Svetskom prvenstvu“, rekao je Muslin.

Srbija se direktno plasirala na Svetsko prvenstvo u Rusiji, pošto je zauzela prvo mesto u kvalifikacionoj Grupi D.

„Imali smo dve meč lopte, ali se videlo da je poslednji korak najteži. Ove dve utakmice smo igrali najgore u kvalifikacijama. Kao da smo se uplašili, ali to je sve normalno“,dodao je selektor.

On je naveo da je utakmica protiv Gruzije bila teška, kao što je i očekivao, da je protivnik bio bolji, ali da je njegov tim „dao gas“ u drugom poluvremenu i na sreću dao gol za pobedu.

„Znam koliko su truda i rada uložili i uspeh je došao. Izgubili smo malo igru, ali nismo zaboravili da igramo fudbal“, istakao je Muslin.

Muslin nije mogao da izdvoji koji je bio ključni momenat.

U kvalifikacijama su sve utakmice bile važne, a posebno poslednja sa Gruzijom.

„Hvalio publici na izvanrednom ambijentu. Skoro su mi pošle suze kada je ceo stadion pevao srpsku himnu. Zvižduci na poluvremenu su bili opravdani, ali ekipa se trgla i da na pauzi dogovorila da mora da se „bije“ i popravi igru“, istakao je selektor.

Po njegovim rečima, reprezentacija mora bolje na Svetskom prvenstvu.

„Moramo bolje nego u ove dve utakmice. Ali, ako budemo igrali kao na početku, možemo da očekujemo nešto. Na Svetskom prvenstvu su najbolje ekipe. Italija će igrati baraž, Argentina… Čekamo žreb, videćemo protivnike i treba da budemo objektivni“, rekao je Muslin.

Muslin je kazao da ne namerava da promeni formaciju i da je zadovoljan prosekom od dva data gola po utakmici u kvalifikacijama.

Reprezentacija Srbije će u novembru igrati dve prijateljske utakmice u kojima će Muslin probati nove igrače, uz reči da su „vrata svima otvorena“.

Žreb za Svetsko prvenstvo u Rusiji održaće se 1. decembra u Moskvi.


„Godinu i po dana smo zajedno, radili smo naporno sve vreme i mislim da smo zaslužili plasman. Uspeli smo, ponosan sam na njih, jer je ovo njihov uspeh, oni sada ulaze u istoriju. Posle toliko godina smo na Mundijalu. Ne bih uzimao reprezentaciju da nisam verovao da možemo da ostvarimo ovaj rezultat. Verovali smo svi od samog početka, ispoštovali smo sve dogovore i to se na kraju isplatilo“,istakao je Muslin.


Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: