Skandal – U Šapcu su se hvalili da je iz gradskog budžeta izdvojeno 14 miliona dinara za rekonstrukciju atletske staze, ali se posle samo tri meseca otkriva istinaRekonstruisani atletski stadion i atletska staza Šapcu već posle tri meseca od svečanog otvaranja doživeli su to da iz staze niče korov, da su linije krivudave, da postoje neravnine i udubljenja, a takođe i otisci od obuće.

Kako prenosi portal Macvaskyinfo.rs, namenjenih 14 miliona dinara iz gradskog budžeta za rekonstrukciju atletske staze nisu ni stigli do izvođača radova, firme “Maraton LDN D.O.O.“ iz Mačvanske Mitrovice.

Čelnici grada Šapca su se tokom rekonstrukcije i hvalili kako su obezbedili novac, pljuštale su pohvale, sevali blicevi, a tu su bili i gradonačelnik Nebojša Zelenović i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić, a sve to pred izbore.

Međutim, nekoliko meseci kasnije ostaje misterija gde je novac završio i šta se desilo sa 14 miliona dinara koji su namenjeni za atletsku stazu. Direktorka firme “Maraton LDN D.O.O.“, Nataša Kesić je za za portal Macvskyinfo rekla da Uprava grada nije izmirila dugovanja prema firmi, ali su izbegli odgovor na pitanje o kvalitetu staze.

– Ništa od predviđenog nije plaćeno. Ostali su nam dužni – rekla je ona u telefonskom razgovoru, a zatim je pismenim putem stigao dodatni odgovor, gde nije bilo navedeno zašto je staza lošeg kvaliteta i zašto iz nje raste korov.

– Tačna je tvrdnja da smo bili angažovani kao izvođač radova na nabavci radova na presvlačenju atletske staze gumiranom podlogom na Gradskom stadionu u Šapcu. S obzirom da sa našim naručiocima radova imamo poslove koji su obligaciono pravne prirode, smatramo da su svi radovi urađeni po zakonskim propisima i pravilima struke. S obzirom da je u pitanju sprovedena javna nabavka koja iziskuje niz zakonskih procedura koje su ispoštovane, smatramo da je sve izvedeno u skladu sa zakonskim propisima – pisalo je u odgovoru.

Loš kvalitet staze pojasnio je inženjer građevine Dragan Topalović, koji ističe da je problem u kvalitetu materijala kojim je odrađena tartan staza.

– Nije bitno koliko nešto košta. Sve je skupo ako je loše urađeno, pa i da je najmanja cena, bačene su pare, ako je loš kalitet. Ovde je u pitanju loša podloga tartan staze. Pojavile su se pukotine, niče trava, vidi se gde je krpljeno, ima otisaka, sve to upućuje da je loš materijal i da je loš asfalt. Dakle, problematična je sama podloga.

– Pored nekvalitetnog materijala kojim je urađena staza, problematična je i debljina same podloge. Ona je tanja nego što bi trebalo da bude. Zato se i stvaraju neravnine i pukotine. Da ne pominjem koliko to može da bude opasno za decu koja trče, a mogu da naiđu na rupu – rekao je Topalović.

Pogledajte i video:

Izvor Telegraf

Ostavi komentar

Translate »