Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će sledeće sedmice na račune 309 sportskih klubova biti uplaćeno 1,2 milijarde dinara, odnosno oko 10 miliona evra.

Mali je u Skupštini Srbije rekao da će na sednici vlade u četvrtak biti usvojena posebna uredba za finansijsku podršku sportskim organizacijama.

Mali: Sledeće nedelje na račune 309 klubova leže 10 miliona evra

„Reč je o karateu, atletici, taekvondu, boksu, veslanju, rvanju, kajaku, plivanju, stonom tenisu, tenisu, džudou, streljaštvu, košarci, odbojci, vaterpolu, rukometu. Svi klubovi iz prve i iz druge lige, ženski i muški, dobiće novčanu pomoć od Vlade Srbije“, rekao je Mali.

Ministar finansija je rekao da će biti uplaćen još 20 miliona dinara za paraolimpijski sport.

„Ogromna podrška našem sportu, našim sportstima iako vlada i dalje velika kriza koja je izazvana kovidom-19. Mi od ulaganja u sport ne odustajemo, i to ne samo u sportsku infrastukturu“, rekao je Mali.

Ministar je podsetio da su u budžetu za 2022. godinu, koji je juče usvojen u parlamentu, opredeljena sredstva i za završetak multifunkcionalne dvorane na Košutnjaku, za početak izgradnje strelišta na Carevoj ćupriji i razne druge projekte.

Mali je rekao da se nastavlja i izgradnja fudbalskih stadiona po celoj Srbiji.

„Važno nam je da pokažemo podršku i sporskim klubovima kako bismo obezbedili dovoljno novca i za opremu i za sportska tamičenja. Da nam se mladi bave sportom i da Srbija ostvaruje još bolje rezultate u svim sportovima“, rekao je Mali.

Ostavi komentar

Translate »