Marko Simonović je morao da uzme dosta teških šuteva protiv Uniksa (83:65), ubacio je četiri trojke i pokazao da se vraća u ritam kada je cepao mrežice i nosio tim

  • Igrali smo dobar meč i dobro se spremili, iako smo glavama već bili u majstorici protiv Budućnosti. Što se tiče tog negativnog niza, to je u neku ruku očekivano. Igrali smo protiv Olimpijakosa i Barselone u dva dana, a onda putovali u Podgoricu, dok se Budućnost spremala sve vreme. Iako smo imali slab napad, bili smo na loptu. Što je sve posledica umora – kazao je Marko Simonović.

Na pitanje kako je teško naći motive nakon poraza Bamberga, Simonović je rekao:

  • Nama je ovaj meč bio važan da se vratimo u željeni ritam, da se dignemo i da dođemo do 16 pobeda. I sa toliko ne prolazimo dalje. Ništa nam se nije otvorilo. Ali, dobro, nije još kraj.

Budućnost će ponovi imati mnogo više vremena za pripremu.

– Šta da radimo. Kao što je rekao trener Radonjić, šampioni moraju da rade teške stvari. Imamo dan za pripremu i idemo jako.

Nakon toga je Darušafaka i borba za Top 8?

– Nikada se nismo povlačili pa nećemo ni sad. Idemo tamo da ih dobijemo. A, oni kako hoće. Žalosno je da neko ko je ovako igrao kao mi, sa ovolikim budžetom, dođe do 16 pobeda i ne prođe dalje. A, oni su ekipa projektovana za vrh, sponzori, 30 miliona. Ali, idemo tamo da igramo jako.

Upitan da li se plaši domaćinskog suđenja, Simonović je rekao:

– Ne plašim se ničega. Neka se oni plaše nas. Oni su favoriti, nije to sporno. Moraće dobro da se oderu da nas dobiju.

Izvor i foto Sportski žurnal

Ostavi komentar

Translate »