Senzacija na 200m: Gulijev osvojio zlato!

Turski atletičar Ramil Gulijev napravio je veliko iznenađenje trijumfom u trci na 200 metara na Svetskom prvenstvu u Londonu.

Gulijev je stazu prešao za 20,09 sekundi, ispred Vejda Van Nikerka iz Južne Afrike i Džerima Ričardsa s Trinidada i Tobaga.

Obojica su bili 0,2 sekunde iza Gulijeva, ali će srebrna medalja pripasti Van Nikerku koji je posle fotofiniša bio milisekundu brži.

Zlatnu medalju na 400m s preponama za žene osvojila je Kori Karter, koja je stazu prešla za 53,07 sekundi, ispred 0,47 sekundi sporije olimpijske šampionke Dalile Muhamad.

Treća je bila Ristanana Trejsi sa Jamajke koja je trku završila za 53,74 sekunde, dok je dvostruka svetska šampionka, Zuzana Hejnova iz Češke bila četvrta i ostala bez medalje.

Amerikanci su dominirali i u troskoku, pošto su predstavnici te zemlje osvojili zlatnu i srebrnu medalju.

Trijumfovao je Kristijan Tejlor skokom u trećoj seriji od 17,68 metara, ispred sunarodnika Vila Kleja, koji je imao samo pet centimetra slabiji rezultat.

Bronzanu medalju u troskoku osvojio je olimpijski šampion iz Pekinga, portugalski atletičar Nelson Evora koji je skočio 17,19 metara.

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: