Selektor Terzić: Već smo postigli veliki uspeh

Plasman u finale Evropskog prvenstva veliki uspeh, smatra Terzić i dodaje da ga posebno raduje način na koji je njegova ekipa došla do tog rezultata.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je u polufinalu pobedila Tursku sa maksimalnih 3:0 u setovima.

Ovo su neku predivni osećaji. Finale Evropskog prvenstva je veliki uspeh. Posebno me raduje način na koji smo došli do tog finala, da praktično ni u jednom meču protivniku nismo dali ni gram šanseda nas pobedi. Čestitke devojkama za dosadašnje igre, apsolutno ih zaslužuju„, rekao je Terzić.

Srbija će udanas od 17.00 u borbi za zlatnu medalju igrati protiv Holandije koja je pobedila Azerbejdžan sa 3:2.

Ostaje nam taj poslednji korak protiv Holandije, koju smo u grupi dobili sa 3:0. Siguran sam da možemo da odigramo protiv njih, da se večeras nismo istrošili ni fizički, ni emocionalno. Verujem da ovo Evropsko prvenstvo možemo da završimo trijumfom„, rekao je on.

Ono najbitnije nas očekuje danas, ono zbog čega smo došli ovde. Nadam se da ćemo biti još bolje. Imale smo priliku da igramo protiv Holandije već. One su dobra ekipa, ali ako budemo igrale kao u polufinalu, ne bi trebalo da bude problema„, rekla je Tijana Bošković

Posle dugo vremena igramo u finalu Evropskog prvenstva. Imali smo ranije dva polufinala koje smo izgubili… Protiv Turske smo super igrali. Jako dobro servirali, igrali blok odbranu, one nisu imali rešenja. Čestitam ekipi na sjajnom uspehu i rezultatu, ali ništa nije gotovo. Ono najbitnije nas čeka u finalu„, rekla je Tijana Malešević.

Izvor i foto RTS

 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: