Selektor ponosan na odbojkašice Srbije

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je ponosan na svoj tim koji je „bez ikakve mrlje“ osvojio Evropsko prvenstvo.

Srbija je osvojila Evropsko prvenstvo, pošto je u finalu u Bakuu pobedila Holandiju sa 3:1 u setovima.

Šta reći posle ovakve utakmice i ovakvog rezultata. Velika sreća, veliko zadovoljstvo… Pre svega sam ponosan na devojke, koje su ovo Evropsko prvenstvo odigrale na način koji odavno nije viđen. Igrale su u takvom ritmu da protivniku ni u jednom trenutku, ni u jedno meču nisu dale gram šanse da može da pobedi„, rekao je Terzić.

Reprezentaciji Srbije je ovo četvrta medalja na kontinentalnim šampionatima, a druga zlatna, nakon trijumfa 2011. godine u Beogradu.

Odigrale su ovo prvenstvo bez ijedne mrlje. Osvojeno je Evropsko prvenstvo… Pokazale su da su najbolja ekipa, po svim parametrima su najbolje, a i sami rezultati govore. Niko ne može da im prigovori. Sada treba da slave i da uživaju„, ponosan je selektor.

Srpske odbojkašice presrećne su zbog osvojene zlatne medalje, a najbolja igračica šampionata Tijana Bošković ocenila je da je timski duh zaslužan za taj rezultat.

Ne znam kojim rečima da opišem ovaj osećaj. Mi smo prvaci Evrope! Ponosna sam na ovaj tim. Presrećna sam. Za ovo smo radili pet meseci i na kraju smo uspeli u tome. Bile smo kao jedan od početka. Hvala svima koji su bili uz nas„, rekla je Boškovićeva, MVP šampionata.

Zaslužili smo ovo zlato. Imamo samo dva seta izgubljena seta tokom celog turnira. Holandija je danas pokazala da je najneugodniji protivnik, vratile su se u trećem setu, ali mi smo u četvrtom pokazale ko je najbolja ekipa„, rekla je Brankica Mihajlović.

Najbolji bloker prvenstva Evrope, Stefana Veljković, ocenila je da je bilo vreme da Srbija osvoji zlatnu medalju.

Osvojiti EP sa dva izgubljena seta je nestvaran i ogroman uspeh. Nije to samo Evropsko prvenstvo… Znate, mi se godinama znamo, radimo, od 1. maja ove godine radimo. Svaka čast devojkama… Bilo je za sve ovo vreme i smeha, suza, druženja i svađanja, ali smo mi pokazali da smo tim koji kada je je zajedno pobeđuje. Posle rija i svega pre toga, bilo je vreme i za jedno zlato„, rekla je Veljkovićeva.

Tehničar reprezentacije Bojana Živković uporedila je uspeh odbojkašica sa rezultatom košarkaške reprezentacije Slovenije.

Srce je puno. Srećna sam, ovo je moje prvo zlato. Jako sam srećna što smo kao Slovenci u košarci sve pobedili i osvojili zlato. Dosta vremena smo proveli zajedno, dosta problema smo izdržali. Ponosan sam i srećna. Svako jutro se zahvalim Bogu što imamo jednu Tijanu (Bošković), Brankicu, Stefanu… Svi su oni sjajni ljudi i igrači„, rekla je Živkovićeva.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: