Cvetković odredio spisak za EP, ipak bez Stojkovića

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković saopštio je spisak od 16 igrača za šampionat Evrope u Hrvatskoj, na kojem ipak nema iskusnog pivotmena Rastka Stojkovića, uprkos tome što je odložio operaciju, jer nije dovoljno spreman.

Selektor ima mogućnost da posle prve faze napravi dve izmene u timu, a Srbiju će protiv Hrvatske, Švedske i Islanda u grupi predstavljati:

Golmani: Vladimir Cupara, Tibor Ivanišević.
Leva krila. Dobrivoje Marković, Nemanja Ilić.
Desna krila: Darko Đukić, Bogdan Radivojević.
Levi bekovi: Petar Đorđić, Milan Jovanović, Nemanja Obradović.
Srednji bekovi: Žarko Šešum, Petar Nenadić, Stefan Vujić.
Desni bekovi: Nemanja Zelenović, Marko Vujin.
Pivotmeni: Mijajlo Marsenić, Bojan Beljanski.

Srbija prvi meč igra sutra od 20.30 protiv Hrvatske u Splitu, a govoreći o tom meču selektor Cvetković je istakao da će na startu šampionata Evrope Hrvatska imati pritisak domaćeg terena.

„Poznajemo se dobro, imaće pritisak domaćeg terena, ali i podršku Evropske federacije kao organizatori. Toga moramo biti svesni. Moramo da budemo svesni koliko bolji moramo biti da bi slavili. Utakmicu ne smemo da gledamo kao jednu, već u sklopu sve tri koje nas čekaju. Pobeda nad Hrvatskom ne donosi neku naročitu prednost, naprotiv, u ovoj situaciji gde su oni domaćini, može vam se desiti da pobedite, a onda izgubite preostale dve i ispadnete. Moramo dobro da rasporedimo snage, da odigramo pametno i negde poentiramo“, rekao je Cvetković za sajt RSS.

Prema njegovim rečima atmosfera koja prati meč između Hrvatske i Srbije posledica je „nategnutioh odnosa dve zemlje“.

„To je stvar politike. Stalno se pricca o pritisku koji imaju Hrvati. Imamo ga i mi. Interesantno je, igramo protiv Hrvatske u Splitu, mediji sa obe strane nešto „čačkaju“, svi bi da nešto izbace interesantno i posebno. Oprezni smo u izjavama, nije problem šta mi mislimo. To se zna. Između naših reprezentacija nema ništa loše. Momci se druže međusobno, igraju zajedno u klubovima. To je sportski svet, ali znamo kako je u politici. Ne traži se ništa ovde pozitivno, traži se nešto loše da se izbaci u etar. Voleo bih da nemamo kontakte ni sa kim i očistimo glave, ali dobro. Kako nama, tako je i njima“.

Cvetković je prokomentaisao i činjenicu da će Srbija u Hrvatskoj nastupiti sa šestoricom debitanata.

„Dužan sam da razmišljam i o sadašnjosti i o budućnosti. Tako gledam na ovaj posao. Pokušali smo da napravimo jedan dobar sklop, ovo je najbolje što imamo. Stojim iza njih i svega što se bude dešavalo. Na kraju, šta god da bude, taj sam koji kreira igru, odnose i sve što se negativno desi, slobodno neka mi se stavi na dušu. Namere su mi dobre, ali džabe – ova moja funkcija podrazumeva da moram da prihvatim odgovornost za sve i vrlo rado ću je prihvatiti“.

Nekada jedan od najboljih rukometaša na svetu istakao je da porazi u pripremnim meccevima od Makedonije i Slovenije nisu promenili ambicije i dodao da Rasto Stojković, uprkos velikoj želji, ipak nije spreman za EP.

„On je bio mesec dana van trenažnog procesa. Nespreman je i ne želim da rizikujem njegovu budućnost. Apelujem na njegov klub da mu omogući da se lecci, odnosno, ode na operaciju. Što se tiče njegovog reprezentativnog statusa, on je jasan. Dok god bude želeo da igra za reprezentaciju, a ja budem bio tu, on će imati svoje mesto. Njegov kvalitet nije sporan“, zaključio je Cvetković.

Izvor RTS

Ostavi komentar

Translate »