Selektor Đorđević: Znanje imaju, a srce su pokazali

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević zadovoljan je ishodom prve dve utakmice kvalifikacija za SP i dodao da se u Bajern vraća sa mnogo „pozitive“.

Srbija je sa 105:87 pobedila Gruziju u drugom kolu Grupe G kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

„Važno veče za nas, za reprezentaciju. Ne znam koliko su svesni šta su uradili, jer ovo je tek početak. Uradili mo dve dobre stvari. Bilo je dosta tenzije, nisu ušli dovoljno mirno u meč večeras, jer je i mir apsolutno potreban za rezultate na ovakvom nivou“, rekao je Đorđević novinarima u Beogradu.

Đorđević kaže da su šuterska ekipa što se moglo videti na terenu tokom meča.

„Gruzija je jedna šuterska ekipa, Jako dobro šutiraju za tri, što su pokazali i na turniru pred EP i na EP. Znaju kako da izvuku igrače… Dosta grešaka smo pravili u početku i preuzimanja na bekovima. To je sasvim normalno u ovakvim trenucima, jer smo imali samo tri dana da se spremimo“, rekao je Đorđević.

Selektor Srbije kazao je da je „srećan i ponosan“ što ima priliku da trenira „ovu grupu igrača“.

„Doživljavam emocije koje su nestvarno pozitivne. Zahvalan sam im, kako lično, tako i kao trener. Pokazali su profesionalizam, ozbiljnost, kvalitet i ogromno znanje. Zahvalan sam svim njihovim trenerima u klubovima, kao i ranije u mlađim kategorijama, jer nam znatno olakšavaju posao kada dođu u ‘A’ selekciju. Njihove znanje je tu, a srce su pokazali“, rekao je Đorđević.

On je kazao da su stariji igrači pokazali „pravo lidersko lice“, uz ocenu da je to bilo „preko potrebno“. 

Na pitanje šta je trenerski dobio tokom prethodnih nedelju dana, Đorđević je kazao da je dobio „jednu zdravu grupu i fenomenalnu energiju među igračima“. 

On je za kraj dodao da FIBA i Evroliga „moraju da sednu za jedan sto i da prekinu da gledaju samo u svoj tanjir“, jer je tako samo košarka na gubitku.

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: