Kratak video koji smo vam pripremili je dokaz koliko je ovaj objekat za kratko vreme postao važan za sport, život i zdravlje najmlađih

Ako biste ovih dana ušli u atletsku dvoranu na Banjici, koja je otvorena pre više od godinu dana, oduševili biste se prizorom.

Mi svakako jesmo kad smo videli oko dvesta dece koja trče, preskaču prepone, skaču udalj, dok ih sa tribina gledaju brojni roditelji.

Sjajna slika je dokaz koliko je ovaj objekat za kratko vreme postao važan za sport, život i zdravlje najmlađih.

– Baš je zabavno… Skačemo udalj, preskačemo prepone. Na Marakani je skoro uvek gužva. a ovde ima puno prostora – rekao je jedan od dečaka.

Posebno je bio zadovoljan predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović.

– Pa ovo je zaista van naših očekivanja, kao što vidite ovde ima oko 200 dece. Kada smo otvorili dvoranu, imamo više od 500 dece svaki dan, ukupno oko 1.000 atletičara, a sve ukupno kroz dvoranu dnevno prođe između dve i tri hiljade ljudi – rekao je Jevrosimović i najavio:

– Ono što želim da kažem je i da će Srbija dobiti još jednu atletsku dvoranu, u Ćupriji. Naime, atletska staza koja će biti montirana tokom Evropskog prvenstva u beogradskoj Areni biće postavljena u Ćupriji. Od skoro nismo imali nijednu, a sad ćemo da imamo tri dvorane, imamo poludvoranu u Novom Sadu. Na kraju bih želeo da se zahvalim ministarstvima sporta i odbrane kao i Vladi Srbije što su izdvajili značajna sredstva ne samo za dvoranu, već i za organizaciju Evropskog prvenstva naredne godine.

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »