Nebojša Čović Foto:ATA imagesNebojša Čović Foto:ATA images

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda, Nebojša Čović, obratio se javnosti pred početak druge utakmice, a izjavom je prozvao kako pojedince u Partizanu, tako i suđenje.

Pre svega je govorio o sudijama, koje nisu imale respekta prema Luki Mitroviću, kapitenu reprezentacije Srbije i Crvene zvezde.

  • Juče smo imali priliku da vidimo prvu utakmicu plej-ofa Superlige Srbije, nešto što gotovo nisam imao priliku da vidim u 55-godišnjoj karijeri u košarci, a to je takvo udvaranje sudija treneru Partizana da je to neviđeno. To je počelo odmah u prvoj četvrtini na početku utakmice, kada je Zvezdi svirano tri faula za 30 i nešto sekundi. Dva faula su bila za Luku Mitrovića, koji je reprezentativac i kapiten reprezentacije – rekao je Čović.

Potom je nastavio da iznosi argumente da su sudije konstantno vraćale crno-bele u život.

  • Naravno, to je sve unelo nervozu, pa kada smo napravili 10 razlike oni su ih vratili, pa na osam razlike ponovo su ih vratili, pa sve do onog trenutka kada su Zvezdi odsvirane dve tehničke greške kod rezultata 87:83, za evidentan faul u napadu koji je napravio Partizanov igrač. Tada su šutirali četiri bacanja, dva dali. Ponovo su imali loptu, ponovo promašili, to je sve na minut i nešto do kraja. Ni to nije bilo dovoljno. Pa kod rezultata 87:87, kada mi dajemo koš za 89:87 svira se faul navodno u zaustavnom vremenu, gde je igrač Partizana Ledej, koji je jedan od najprljavijih igrača moram otvoreno da kažem, uhvatio za ruku Ilića i iscenirao jedan navodni faul. Tu se dodelilo jedno bacanje i lopta sa strane Partizanu. Ni to nisu iskoristili i Zvezda je zasluženo pobedila, a razlika je trebalo da bude između 15 i 20 koševa.

Nije „pao“ na priču o poređenju večitih u Evroligi, smatra da je istorijskih 7-0 protiv Željka dovoljan pokazatelj.

Nebojša Čović Foto:ATA images
Nebojša Čović Foto:ATA images
  • No, na stranu sve to, vidim da idu sa komentarima da se sve zna i sve se vidi. Pa sve to što se zna i vidi, pa prijavite, idite u tužilaštvo pa prijavite. Ako ne prijavite postajete saučesnici. Ali zapamtite, naravno da se sve zna, i u Evroligi i na dalje. Nemojte porediti Evroligu i poziciju tamo jer to je smešno poređenje. Mi imamo istorijskih 7-0, to će biti upisano, zapamtite. Istorijskih 7-0 protiv trofejnog trenera, u četiri različita takmičenja. Ja čestitam stručnom štabu i igračima Zvezde šta su svi zajedno izdržali. Takođe, čestitam i navijačima. Uspeli smo da jednu ogromnu provokaciju i nepravdu dovedemo na nivo da ne bude nekih velikih incidenata.

Poziva na regularnost u drugom meču…

  • Naravno, očekujem da druga utakmica bude regularnija, da sudije ne pristanu da im se neprekidno drže predavanja. Mi dobismo dve tehničke, Panter juri sudije po terenu i ništa. Cela klupa i stručni štab Partizana, svi igrači sude. O Saviću da ne priča, što preti sudijama da će ih naći u Beogradu i nikom ništa. I sada, na kraju, posle svega toga dođu i žale se oni na suđenje, a pri tome već tri meseca vrše pripreme oko srpskih sudija na koje prave pritisak.

Nada se da će cela delegacija Zvezde bezbedno biti dočekani, te da neće biti većih problema.

  • Znači, ja očekujem da bude regularnije, da Zvezda ima potpunu zaštitu i stručni štab i ekipa. Naravno i članovi uprave koji budu išli na utakmicu. Još nešto da ponovim, nećemo najaviti ko će čuvati Pantera. Očigledno se traži da mi najavimo pet minuta pred početak utakmice ko će čuvati Pantera. On se čuva u okvirima košarkaških pravila i košarkaške igre, sasvim regularno. A sada što neko želi da opravda velika ulaganja i to radi preko naših leđa, žao mi je. Mislim da košarkaška javnost Srbije dobro sagledava.

Za kraj je poslao poruku svim navijačima.

  • Za kraj čestitam našim igračima, stručnom štabu i igračima još jednom i podsećam ih, 7-0. Istorijski rezultat – poručio je Nebojša Čović

sport.org.rs/srbijadanas/M.A/N.A

Ostavi komentar

Translate »