Saša Đorđević uvršten u ikone fajnal fora Evrolige

Ikone Fajnal fora – Saša Đorđević.

Legendarni srpski košarkaš, sada aktuelni selektor reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević, uvršten je u ikone fajnal fora Evrolige, koja se prisetila njegovih partija 1992. godine iz Istanbula.

Samo nekoliko nedelja pre legendarnog 16. aprila 1992. godine, Đorđević je imao razgovor sa novinarem Evrolige Vladimirom Stankovićem.

„Sanjam Istanbul, fajnal for, sanjam kako izlazim iz aviona u Beogradu kao kapiten sa trofejem u svojim rukama. Ne znam da li bi me išta nateralo da se osećam bolje u životu“, govorio je Đorđević.

Epilog toga jesu onih odlučujućih devet sekundi protiv Huventuda i trojka kojom je Partizanu doneo prvi i jedini trofej šampiona Evrope.

„Za mene, ostvarilo se sve što sam sanjao kao dete. Još kao mali odbrojavali smo poslednje sekunde, kako driblamo loptu ka košu, kako je publika na nogama, kako se čeka ishod šuta koji će doneti pobedu ili poraz. Imao sam sreću da su mi se ti snovi ostvarili, ne samo u klubu već i u reprezentaciji.“

Đorđević je priznao da mu je šut 1992. promenio ne samo igračku karijeru već i život.

„Osvajao sam titule i pre i posle, ali taj fajnal for, osvojiti na takav način, to je jedinstveno, nepromenjivo, nešto što me je izdiglo i kao igrača i kao čoveka“.

Evroliga je Đorđevića za titule, podvige i karijeru nagradila uvrstivši ga među malobrojne ikone koje su obeležile istoriju ovog takmičenja i sporta.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: