Oglasio Sindikat profesionalnih fudbalera „Nezavisnost”. Naime, Odbor za hitna pitanja FSS u petak je smenio kompletan Arbitražni sud i promenio akte, koje prate rad ovog organa.

– Novo rukovodstvo FSS je donelo novi pravilnik o radu Arbitražnog suda i izbacili su nas iz pravilnika i više nećemo moći da delegiramo arbitre. Sve arbitre biraće IO FSS.

Na ovaj način FSS želi uspostavljanje potpune kontrole i uticaja na Arbitražni sud, a ono što posebno zabrinjava je da je FSS prekršio sporazum koji smo potpisali sa Evropskom komisijom, UEFA, EPFL i ECA a koji u članu 12. definiše nezavisnu arbitražu u kojoj jednak broj arbitara delegiraju i klubovi i igrači.

Ako se igrači ne pobune njihova budućnost je da će igrati džabe bez ikakvih prava i uz punu diskriminaciju. Izvolite igrači, izjasnite se, birajte budućnost u vašim je rukama

Pravilnikom poskupljuju troškovi arbitraže. Igrač je dužan da u roku od tri dana plati troškove i dodatno u roku od osam dana da plati naknadu za rad arbitra.

To u praksi znači da će igrač minimum morati da plati u proseku hiljadu evra samo za raskid ugovora, a ako ne plati sud neće da postupa i odbaciće zahtev igrača.

SPFN je do sada plaćao sve troškove arbitraže našim članovima, ali ćemo brzo doneti odluku da to više ne plaćamo, jer će sud biti pod punom kontrolom FSS i ne pada nam na pamet da plaćamo arbitraže koje će igrači gubiti.

Naravno, ukoliko se igrači ne pobune na ovu dikaturu FSS mogu odmah da se prekvalifikuju u neke zanatske poslove ili da upisuju fakultete.

Za predmete malo većeg finansijskog zahteva takse će biti po par hiljada evra. FIFA arbitražni sud je besplatan.

Sve navedeno doživljavamo kao pokušaj FSS da ugase sindikat fudbalera, jer mu predstavlja jedinu smetnju u njihovim poduhvatima, jer nismo korumpirani i ne plašimo se nikoga. A ako su mislili da će uspeti u svojim namerama, grdno su se prevarili – stoji u saopštenju Sindikata na čijem čelu je Mirko Poledica.

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »