Saga Nejmar: Komplikuje se transfer, Primera stopirala klauzulu

Situacija se komplikuje – Transfer Brazilca Nejmara iz Barselone u Pari Sen Žermen, najskuplji u istoriji fudbala, vredan 222 miliona evra, zakomplikovao se pošto je španska Primera odbila da primi novac za otkupnu klauzulu.


Francuska liga zatražila od Primere da odobri transfer

Francuska liga je u pismu navela da bi La Liga trebalo da se ponaša po pravilima Svetske fudbalske federacije i postupi odgovorno u ovom slučaju, kao i da u ovoj situaciji ne shvataju zašto je odbijen zahtev. U saopštenju se još dodaje i da francuska liga podržava PSŽ i želju Nejmara da pređe u taj klub.

 

„Imamo opravdane sumnje da PSŽ svojom ponudom krši Uefine zakone o finansijskom fer-pleju“, saopšteno je iz Primere.

Parižani će sada morati da pronađu način da dokažu kako je sve „po propisima“.

„Možemo da potvrdimo da su advokati Nejmara došli u naše prostorije da otkupe ugovor, ali zahtev je odbijen jer se krši finansijski fer-plej Uefe. To su sve informacije koje u ovom trenutku možemo da pružimo“, navodi se u sapštenju La Lige.

Razlika između otkupnih klauzula u Španiji, u poređenu sa otpusnim klauzulama u ostalim velikim ligama u Evropi, jeste način na koji otkupi moraju biti izvršeni.

Umesto da klub koji želi da kupi igrača plati ugovoreni iznos klubu koji ga prodaje, uslov je da igrač koji prelazi u drugi klub sam sebe otkupi iz trenutnog kluba, što znači da PSŽ prvo mora igraču da plati transfer, a ovaj da podnese zahtev La Ligi.

A do tada, prema informacijama sa Iberijskog polustrva, Nejmar je u Portu, gde će obaviti lekarske preglede, a u Barseloni ga polako zaboravljaju, pošto je njegova fotografija jutros uklonjena sa svih reklamnih panoa na stadionu Kamp nou.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: