Gde će Zvezda igrati? Čekamo epilog, sutra je odluka!

Samo par dana pošto je ekipa Ararat-Jermenije izborila plasman u plej-of fazu kvalifikacija za Ligu Evrope, pobedom nad Celjem u produžecima (1:0), fudbal je u Jermeniji pao potpuno u drugi plan.
Tokom dana je došlo do ratnih sukoba između Jermenije i Azerbejdžana u Nagorno-Karabahu, proglašeno je ratno stanje i jasno je da sada ne postoje bezbednosni uslovi da se utakmica između Ararata i Crvene zvezde održi u četvrtak u Jerevanu.
Svi sada prate situaciju, uz nadu da će ratna dejstva biti što pre okončana, a UEFA bi već u ponedeljak trebalo da donese konačnu odluku o ovoj utakmici.
Nekoliko je opcija u igri – prva, za koju se i Zvezda zvanično zalaže je zamena domaćinstva, odnosno da se meč odigra na “Marakani“.
Ukoliko UEFA to ne prihvati, onda bi se igralo na neutralnom terenu, a kako “Telegraf“ večeras prenosi, u igri su Mađarska, Kipar ili Poljska.
Ukoliko ekspedicija Ararata uopšte ne bude mogla da izađe iz Jermenije narednih dana, onda je moguće da Zvezda čak i bez borbe uđe u Ligu Evrope.
Čekamo epilog, sutra je odluka.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: