Ruski mediji oduševljeni gestom Delija u čast hora Aleksandrov, a komentari Rusa najbolje pokazuju koliko oni vole Srbe! (FOTO) (VIDEO)

Emotivno je bilo za sve navijače crveno-belih na utakmici u Areni, gde je Zvezda ostvarila najveću jednu od najvećih pobeda u svojoj istoriji, kada je srušila aktuelnog prvaka Evrope – CSKA iz Moskve.

Trenutak pre početka meča verovatno je bio i najispunjeniji emocijama, a 20.000 navijača se naježilo od pesme koja je puštena sa razglasa. U pitanju je bila posebna verzija ”Tamo daleko”, u izvedbi tragično nastradalog hora Aleksandrov.

Mnogi su bili i na ivici suza dok je pesma odjekivala u Areni. ”Neka se pesma ovog hora od 20.000 sada čuje do neba” – poručile su Delije parolom u čast poginulih članova ruskog hora.

Ovo nije prošlo nezapaženo u ruskim medijima, koji su masovno prenosili vest da su navijači Zvezde odali počast 64 članova ruskog hora, koji su nastradali u avionskoj nesreći, kada se avion Tu-154 srušio u Crno more.

Komentari na ruskim portalima ne mogu da izraze zahvalnost zbog dirljivog gesta Delija. ”Hvala braćo Srbi”! ”Braća Zauvek! ”Hvala braćo, kakva je šteta što vi niste naši susedi”… samo su neki od komentara koji se pojavljuju i koji su dokaz koliko zapravo Rusi vole Srbiju.

Pogledajte kako su izgledali neki od naslova u ruskim medijima:

Printskrin: Lenta.ru

Printskrin: Lenta.ru

Printskrin: Sports.ru

Printskrin: Sports.ru

Printskrin: Sportbox.ru

Printskrin: Sportbox.ru

Printskrin: Gazeta.ru

Printskrin: Gazeta.ru

Posebno emotivnu poruku imali su navijači Spartaka iz Moskve, koji su u bratskim odnosima sa Delijama, gde su uz reči parole na srpskom napisali ”Srbi i Rusi braća zauvek”.

(Telegraf.rs)

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: