DOŠLI su na Afričko prvenstvo kao rezerva umesto Senegala koji je odustao, a tamo su izborili plasman na Svetsko prvenstvo – rukometna selekcija Zelenortskih ostrva, debitovaće danas na najvećoj rukometnoj smotri sveta koja se ovih dana održava u Egiptu.

Prvi protivnik „plavih ajkula“ biće Mađarska, a zatim ih čeka selekcija Nemačke, polufinalista prethodnog Mundijala i u poslednjem kolu Urugvaj.

Glavna zvezda tima je Leandro Semedo koji igra za Ademar Leon, a ostali uglavnom igraju u portuglaskim klubovima, osim Ivo Santosa, koji nastupa za drugu ekipu Bundesligaša Bergišera.

– Na mom ostrvu Sao Visente postoje samo dva rukometna terena i verovatno ne više od 150 ljudi od 80.000 stanovnika koji igraju rukomet kaže Flavio Fortes koji nastupa za francuskog trećeligaša.

Pošto će plasman u narednu rundu takmičenja izboriti tri prvoplasirane ekipe, Zelenortska ostrva vide šansu za istorijski plasman u drugi krug upravo u poslednjem kolu protiv Urugvaja, jer je teško očekivati da imaju šanse protiv Mađara i Nemaca.

Ostavi komentar

Translate »