Rukometne sudije Dušan Stojković (37) iz Niša i Nenad Nikolić (40) iz Leskovca osvojili su treće mesto na izboru Svetske rukometne federacije za najbolji rukometni sudijski par na svetu. Najviše glasova u izboru koji je IHF organizovala dobio je makedonski sudijski par Nacevski – Nikolov, a na drugom mestu se našao sudijski par iz Danske Gjeding – Hansen.

„Glasanje je završeno noćas u ponoć, a mi smo se našli na trećem mestu, sa osvojenih 420 glasova“, rekao je Dušan Stojković agenciji Beta.

Najviše glasova u izboru koji je IHF organizovala dobio je makedonski sudijski par Nacevski – Nikolov, a na drugom mestu našao se sudijski par iz Danske Gjeding – Hansen.

Naše sudije su se plasirale ispred sudijskih parova iz Nemačke, Španije i Letonije.

Rukometni sudijski par Stojković – Nikolić našao se među šest najboljih sudskih parova na svetu odlukom trenera, igrača i zvaničnika IHF-a, a u glasanju na portalu Svetske rukometne federacije su mogli da učestvuju svi zainteresovani.

Dušan Stojković, nezaposleni lekar, i Nenad Nikolić, ekonomista, već 17 godina zajedno sude rukometne utakmice.

Nenad Nikolić

Nenad Nikolić

Sudili su i tri evropska i tri svetska prvenstva, i mečeve na Olimpijskim igrama u Londonu.

Stojković ističe da sada iščekuju Evropsko seniorsko prvenstvo za muškarce u Hrvatskoj, a priželjkuju da nađu među sudijskim parovima koji će suditi mečeve na Olimijskim igrama u Tokiju.

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »