Rukometašice Srbije protiv Nemačke igraju prvi meč druge faze takmičenja na Evropskom prvenstvu u Švedskoj. Susret je na programu u subotu od 16.15. Direktan prenos je na našem Drugom programu, a možete ga pratiti preko lajv stima na portalu RTS-a.

Ženska reprezentacija Srbije se nalazi u Geteborgu, gde će se igrati mečevi druge faze takmičenja na Evropskom prvenstvu. Prvi rival je Nemačka. Srbija je prenela tri boda iz prve faze, a Nemačka dva.

Put srpskih rukometašica  do druge faze VIDEO

Selektorka rukometne reprezentacije Srbije Dragica Đurić odlučila je da u nacionalni tim pred start druge faze takmičenja pozove Anđelu Janjušević umesto povređene Jelene Lavko. Srbija je odigrala nerešeno sa Švedskom 30:30 u poslednjem kolu Grupe A Evropskog prvenstva, a Lavkova je povredila mišić lista desne noge već na početku tog meča.

Doktor Vladimir Jakovljević je naveo da situacija s povredom desnog beka Srbije „nije sjajna“. Selektorka na poziciji desnog beka ima i Marinu Dmitrović.

„Čeka nas ozbiljna reprezentacija sa ozbiljnim trenerom (Mihaelom) Biglerom. Nemice imaju dve kompletne postave. Jednu višu i malo sporiju, a druga je niža, ali i brža. Gledala sam meč sa Holanđankama koje su dobili, a čeka nas i dalja analiza ostalih mečeva. Biće to teška utakmica, ali tražimo rešenje i za njih“, rekla je selektorka Dragica Đurić.

„Orlice“ su u prvoj fazi ostvarile dve pobede i jedan remi u tri teške utakmice, zbog čega se pojavio problem umora.

„To jeste glavno pitanje na koje imam spreman odgovor. Ako ima volje i želje, biće i snage. Dosta toga ide iz glave. Imamo hendikep, povredu (Jelene) Lavko, ali i pored svega je na nama da izvučemo još više protiv protivnika koji ima sve odlike germanskog mentaliteta, snagu i upornost“, rekla je Dragica Đurić. Ona je ponovo pohvalila ekipu za sve dosad urađeno, a javnost u zemlji je već počela da pominje polufinale.

„Ponosna sam na ove devojke, za sve što smo uradili do sada. Verujem da će tako ostati do kraja. Došli smo u Geteborg da se borimo za polufinale. Imamo tri boda, što nije malo, i to mi daje pravo da maštam i razmišljam o polufinalu“, rekla je selektorka.

Utakmica između Srbije i Nemačke igra se u subotu od 16.15 u Geteborgu. Direktan prenos je na našem Drugom programu, a možete ga pratiti preko lajv stima na portalu RTS-a.

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »