Ženska rukometna reprezentacija Srbije osvojila je turnir u češkom gradu Hebu, koji je bio poslednja provera pred početak Evropskog prvenstva u Švedskoj.

Srbija je pobedila Austriju sa 31:28 u trećem kolu turnira i tako ostvarila treći trijumf, nakon onih nad Norveškom B 35:25 i Češkom 30:28.

Selektorka Dragica Đurić kazala je da je tim imao problema s povredama. Jovana Stoiljković i Jovana Kovačević su lakše povređene i nisu igrale iz preventivnih razloga. Sanja Radosavljević nije ulazila u igru jer se požalila na bol u mišiću.

Tokom utakmice smo takođe imali poteškoće. Jelena Trifunović je povredila zglob sredinom drugog poluvremena, a meč smo završili sa dva crvena kartona Marije Obradović i Dijane Radojević. Praktično smo ostale sa sedam igračica u sastavu. Bilo je jako teško i naporno izdržati do kraja. Svaka čast devojkama, uspele su da se snađu u nemogućim uslovima.Gledam na ovo pozitivno, jer su to situacije koje će sigurno da nas ojačaju. Velike čestitke devojkama na borbenosti i osvojenom turniru. To će pozitivno psihološki uticati na nas pred start EP„, rekla je Dragica Đurić za sajt RŠ-a.
Za najbolju igračicu utakmice izabrana je Slađana Pop Lazić.

Srbija prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu igra 4. decembra protiv Slovenije.

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »