Rukometašice na okupu pred EP u Švedskoj

Selektorka ženske rukometne reprezentacije Dragica Đurić rekla je da je prvi cilj njene ekipe da prođe u drugi krug takmičenja na Evropskom prvenstvu u Švedskoj.

Rukometašice Srbije okupile su se u Beogradu povodom završnih priprema za Evropsko prvenstvo koje 4. decembra počinje u Švedskoj.

„Dogovorile smo se da je naš prvi cilj da prođemo u drugi krug takmičenja. Kada se tamo nađemo, sešćemo i dogovoriti se kako dalje. Videćemo kako bude bilo u trenutku, treba ga iskoristiti, možda će nam i zvezde biti naklonjene. Naš veliki cilj je vezan za četvorogodišnji plan i za plasman na Olimpijske igre u Tokio. Ovo je tek prvi stepenik. Uz malo sportske sreće možemo da ostvarimo i više nego što je realno u ovom trenutku“, rekla je Đurić, navodi se na sajtu Rukometnog saveza Srbije.

Srbija će igrati u Grupi A sa domaćinom Švedskom, Slovenijom i Španijom, a turnir započinje utakmicom sa Slovenijom 4. decembra.

„Naše misli su usmerene ka meču sa Slovenijom. Radićemo dva dana u Beogradu. U sredu putujemo u Češku gde ćemo igrati na turniru sa domaćinom, Austrijom i Češkom. Probaćemo sve igračice, rezultat nam nije u prvom planu već uigravanje. Imamo 18 igračica u sastavu, za Švedsku će putovati 17, tako da će te utakmice pomoći i da rešimo malu dilemu“, navela je Đurić.

Ona je dodala da će po povratku sa turnira ekipa provesti pet dana u Vrnjačkoj Banji, a da će 3. decembra otputovati za Stokholm.

„Devojke su orne i raspoložene. Jedva su dočekale da krenu završne pripreme. Imamo desetak dana na raspolaganju da sve ovo iz prethodnih devet meseci skockamo i dočekamo start spremni. Prvi utisak posle žreba bio je ‘nije tako loše’. Međutim, ispostavilo se da jedino u našoj grupi nema podmlađivanja na startu olimpijskog ciklusa. Šveđanke i Španjolke igraju sa istim sastavima, Slovenija igra ozbiljan rukomet, tako da naša grupa ispada jedna od najtežih. Ništa nam to ne znači, koliko god da je teška“, rekla je Đurić.

Kapiten Srbije Katarina Krpež Šlezak rekla je da je najvažnija utakmica sa Slovenijom.

„Najbitnije je da ostanemo zdrave i odigramo prvenstvo kako treba, u najboljem izdanju. Sve protivnike u grupi dobro znamo. Najvažniji je meč sa Slovenijom. Atmosfera je dobra, verujem da će se to videti i na terenu“, navela je ona.

Pivotmen Slađana Pop Lazić rekla je da je ekipa motivisana i da želi da ostvari dobar rezultat.

Golmanka Jovana Risović navela je da bi dobrim rezultatom protiv Slovenije, ekipa podigla samopouzdanje za nastavak turnira.

Srbija će utakmice igrati u Stokholmu. Duel sa Slovenijom na programu je 4. decembra od 15.15 časova, dva dana kanije igra se meč sa Španijom od 18.30, dok je duel trećeg kola sa domaćim timom na programu 8. decembra od 20.45.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: