Rukometaši Srbije bruse formu pred start EP

Rukometaši tempiraju formu pred start EP

Reprezentacija Srbije započela je pripreme za nastupajuće Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, prvim treningom u Kovilovu, otvorenog tipa, kome su prisustvovale mnogobrojne novinarske ekipe. Prvi meč na EP Srbija igra protiv Hrvatske u Splitu 12. januara.

Selektor Jovica Cvetković ovako je prokomentarisao početak priprema i suočavanje sa teškoćama.

„Drago mi je što vidim novinare u ovolikom broju. Odlično, veliko je interesovanje. To može mnogo da znači igračima“, rekao je selektor.

Potom se Cvetković osvrnuo i na loše stvari prvog dana priprema – otkaze i povrede.
„To je ono neprijatno što uvek možemo da očekujemo u ovakvim situacijama. Iskreno sam se nadao da će toga biti što manje, ali desilo se. Otkazali su Strahinja Milić i Ilija Abutović, dok Rastko Stojković ide na operaciju kolena. Imamo problem sa Bojanom Beljanskim, koji je tu, ali mora da se leči. Napukao mu je mišić. Čekamo tu još par igrača. Momir Rnić je slomio nogu i ne ide na EP. Žao mi je. Dobro je igrao na poslednjoj akciji i jedan je od onih igrača na koje sam ozbiljno računao“, dodao je selektor.

Od 28 igrača sa prvobitnog spiska, praktično je ostalo 24.

Do 30. decembra, stručni štab neće moći da računa na igrače koji nastupaju u nemačkoj Bundesligi – Petra Nenadića, Žarka Šešuma, Nemanju Zelenovića i Bogdana Radivojevića, a tu je i Draško Nenadić.

„Bundesligaši nam dolaze pred Novu godinu. Jedva smo sakupili sastav da odemo na turnir u Švajcarskoj, ali šta je – tu je. Imaćemo ta dva treninga pred puštanje igrača za doček. Nastavljamo odmah prvog januara sa radom. Imamo ta četiri dana i to je to. Petog je meč sa Makedoncima, a onda smanjujemo intenzitet, ide Božić i polazak na put za Sloveniju osmog januara“, rekao je Cvetković.

Međutim, Jovica Cvetković je naglasio da uprkos ovim problemima sa kojima se reprezentacija suočava, ambicije ostaju iste.

„Spremamo se kao da smo kompletni, sa istim ambicijama. To je to“, kratak je bio Cvetković.
Evropsko prvenstvo počinje u Splitu 12. januara utakmicom sa domaćinom Hrvatskom.

„Orlovi“ će odigrati šest utakmica do polaska na EP.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: