RUKOMET: Za početak – 28 imena

Na prvom spisku selektora Jovice Cvetkovića nema više od pola igrača sa ovogodišnjeg Evropskog prvenstva.

Rukometni savez Srbije prosledio je medijima spisak od 28 igrača, sa kog će selektor Jovica Cvetković odabrati tim za prve dve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj 2018.

Kao što je najavio, pozvao je tada odsutne veterane Momira Ilića, Marka Vujina, Alema Toskića, Rastka Stojkovića, ali i Dobrivoja Markovića, koji je poslednji put igrao na EP 2012, kada su „orlovi“ u Beogradu osvojili srebrnu medalju.

Momir Ilić, kao i golman Darko Stanić, nalaze se na spisku iako su saopštili da su završili internacionalnu karijeru (Cvetković je ostavio mogućnost da se predomisle).

Iz ekipe koja na ovogodišnjem EP u Poljskoj pod vođstvom Dejana Perića nije imala sreće da prebrodi prvu fazu (minimalan poraz od domaćina, remi sa Makedonijom u poslednjem kolu, posle koga smo ispali zbog slabije gol-razlike), Cvetković računa na Stanića i sedmoricu igrača u polju: Šešuma, Đukića, Nenadića, Rnića, Zelenovića, Abutovića i Marsenića.

Srbija je žrebana u Drugu grupu kvalifikacija, sa Poljskom, Belorusijom i Rumunijom.

U prvom „bloku“ utakmica, početkom novembra, gostovaćemo Poljskoj i dočekati Belorusiju, a još po dva meča na programu su početkom maja i sredinom juna 2017.

Na šampionatu Evrope u Hrvatskoj (Zagreb, Split, Varaždin, Poreč) učestvovaće po dve prvoplasirane i najbolja trećeplasirana selekcija iz sedam kvalifikacionih grupa.

SPISAK

Golmani Darko Stanić (El Jaiš, Katar), Strahinja Milić (Vardar, Makedonija), Ivan Gajić (Celje, Slovenija), Darko Arsić (Metalurg, Makedonija), Vladimir Cupara (Leon, Španija);

Leva krila Nemanja Ilić (Tuluz, Francuska), Dobrivoje Marković (Zagreb, Hrvatska), Mladen Šotić (Crvena zvezda);

Pivotmeni Rastko Stojković (Meškov, Belorusija), Alem Toskić (Gorenje, Slovenija), Zoran Nikolić (Konstanca, Rumunija), Mijajlo Marsenić (Vardar, Makedonija);

Desna krila Darko Đukić (Kielce, Poljska), Bogdan Radivojević (Flensburg, Nemačka), Nemanja Živković (Partizan);

Levi bekovi Momir Ilić (Vesprem, Mađarska), Momir Rnić (Melsungen, Nemačka), Petar Đorđić (Flensburg, Nemačka), Žarko Šešum (Gepingen, Nemačka), Ilija Abutović (Vardar, Makedonija);

Srednji bekovi Petar Nenadić (Berlin, Nemačka), Luka Mitrović (Gorenje, Slovenija), Lazar Kukić (Partizan), Nenad Vučković (Melsungen, Nemačka);

Desni bekovi Marko Vujin (Kil, Nemačka), Nemanja Zelenović (Magdeburg, Nemačka), Stefan Terzić (Benfika, Portugal), Aleksandar Stanojević (Al Ahli, Saudijska Arabija).

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: