Fudbalski reprezentativac Srbije Antonio Rukavina pozvao je javnost na oprez pred meč protiv Velsa, oslabljenog izostankom najboljeg igrača Gareta Bejla, ali i istakao da bi nova pobeda u kvalifikacijama pokazala da je nacionalni tim u potpunosti sazreo za Svetsko prvenstvo.

VIDEO

„Koliko je izostanak Bejla olakšica, toliko i nije, može da bude mač sa dve oštrice i da dođe do opuštanja. Protiv njih smo u Kardifu izvukli bod i sada možda neki pomisle „lako ćemo“. Ipak, mi iz reprezentacije ne mislimo tako. Vels će možda dobiti veću snagu jer Bejl ne igra“, rekao je Rukavina Tanjugu.

Desni spoljni Viljareala priznao je da se obradovao kada je čuo da Bejl neće nastupiti u Beogradu.

„Kako se približava utakmica, pripremamo se za njihovu timsku taktiku. Gledamo da nas približimo korak bliže Rusiji i otpišemo jednog rivala, što bi olakšalo put“, rekao je Rukavina, a onda „spustio loptu“.

„Mislim da bismo pobedom u mnogome udaljili Velšane od plasmana u Rusiju, to kažem sa sportske i profesionalne strane jer znam kako bismo mi gledali na eventualnih sedam bodova više, a kako kada si ispod sa isto toliko manje“.

Srbija posle pet utakmica nalazi se na prvom mestu D kvalifikacione grupe za plasman na Mundijal 2018. godine, što jako raduje Rukavinu.

„Da nam je neko ponudio pre početka kvalifikacija da budemo u ovakvoj poziciji, prihvatio bih oberučke. Svi znamo kako je bilo prethodnih godina… Sve više rastemo i svi više veruju oko nas, mediji i navijači, povukle su se stvari iz prošlosti. Mislim da smo sazreli da odemo na Svetsko prvenstvo“, navodi bivši kapiten Partizana.

Rukavina nema ništa protiv da se ponovi akcija iz Kardifa kada je u centrirao, a Aleksandar Mitrović u finišu doneo remi Srbiji, s tim da sada priželjkuje gol za trijumf.

„Desilo se u Kardifu, zašto ne bi opet? Našu igru zasnivamo po bokovima, biće dosta prostora. Plan je bio da ne gađamo visokim loptama, znamo da su najjači u vazduhu. Međutim, bio je poslednji minut, centrirao sam, a Mitrović je pogodio. Ne bih se bunio da opet bude isti scenario, ali za tri boda“, zaključio je iskusni 33-godišnji fudbaler, učesnik na poslednjem velikom takmičenju Srbije – na Mundijalu u Južnoj Africi pre sedam godina.

Izvor i foto RTS

Ostavi komentar

Translate »