Rodžer Federer novi trener Novaka Đokovića?

Pauza je između dve sezone, ništa se ne igra osim bledog IPTL, pa se teniski svet u nedostatku prave akcije, bavi – izborom sledećeg trenera Novaka Đokovića.

Otkako su on i Boris Beker pre tri dana saopštili da završavaju veoma uspešnu saradnju, licitacija oko sledećeg šefa stručnog štaba najdominantnijeg tenisera ove decenije, ne samo da se ne smiruje, nego se i rasplamsava.

A svemu je izgleda najviše doprinela bukmejkerska lista sa kvotama za opklade na ovu temu. Neki su pobrkali lončiće pa su listu za klađenje shvatili kao spisak imena o kojima Đoković zaista razmišlja pa imaju realne šanse da zauzmu upražnjeno mesto.

Tim putem su krenuli i rumunski mediji kada su videli ime Darena Kejhila, trenera Simone Halep. S obzirom da je Australijanac trenutno u Rumuniji gde priprema četvrtu teniserku sveta za novu sezonu, odmah su ga spopali da planira da napusti njihovu zemljakinju i preseli se malo južnije.

Kejhil, kao pravi profesionalac koji je u sred posla sa svojom pulenkom, odbio je da komentariše ovakve gluposti jer koji bi ozbiljni trener pripremao jednog igrača za novu sezonu, a onda pobegao drugome? Tako nešto se u ozbiljnom svetu ne oprašta, a i postoji obaveza koja se zove ugovor.

Međutim, neki su naseli na rumunska pitanja pa su od pitanja Kejhilu i njegovog “No koment” izvukli zaključak da je to realna opcija. Interesantno je da se i Halepova upecala pa je brže bolje odmah na Tviteru objavila slike sa treninga sa Australijancem. Bolje da odmah ugasi vatru nego da je pusti da se rasplamsa.

Druga je stvar što bi iskusni Kejhil koji u svom portfoliju ima rad sa nekoliko veoma kvalitetnih igrača – pre svih Agasija i Hjuita kada su bili prvi na svetu – verovatno bio odličan izbor.

Ali čovek već ima posao, i to dva jer je i komentator TV ESPN, a da Kejhilovo ime nije na spisku potencijalnih želja Đokovića, potvrđuju i iz štaba našeg asa.

A kada je u pitanju bukmejkerska mašta, tu zaista nema granica. Jer mada je kod nas pre dva dana objavljen skraćeni spisak, kada se pogleda kompletna lista imena, pamet zaista stane.

Na primer, kvota da će Rodžer Federer ili Toni Nadal biti sledeći Novakov trener je samo – 50:1. S obzirom da je tako nešto moguće koliko i da će se vanzemaljci iskrcati na Zemlju u narednih nekoliko meseci, zaista nije jasno zašto bukmejkeri nisu ponudili znatno bolji odnos pa možda nekoga i privuku.

A kompletna lista sa kvotama izgleda ovako: Agasi, Mekinro i Rafter 8:1, LJubičić i Kurijer9:1, Kejhil 10:1, Norman i Edberg 14:1, Sampras 16:1, Hjuit, Navratilova i Enekon 20:1, Rodik 22:1, Rodriges, Bjorkman i Muratoglu 25:1, Bret, Moja, Vilander i Rouč 33:1, Rašid40:1, Koreča, Valjverdu, Karil, Meklagan, Bolitijeri, Federer, Hogštet i T. Nadal 50:1.

OBRADOVIĆ I ZIMONJIĆ 25:1

Na listi kladioničara našla su se i dva naša imena. I Bogdan Obradović, selektor u Dejvis kupu, i Nenad Zimonjić, još uvek aktuelni as u konkurenciji dublova, dobili su kvote 25:1.

Obradović je već radio sa Novakom na početku njegove karijere, dok je Zimonjić bio selektor kada je Đoković pravio prve korake u reprezentaciji.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: