Kro Kap želi reprizu – Jedna od najboljih i najpoznatijih MMA borbi teškaša mogla bi da se ponovi, a mogući revanš Kro Kapa i Fedora već je proglašen obračunom decenije.

Mirko Filipović (42), hrvatski MMA borac poznat kao Kro Kap, objavio je na svom profilu na Fejsbuku otvoreni poziv Rusu Fjodor Jemeljanenku (40), jednom od najboljih takmičara ikada, da bude akter njegove oproštajne borbe.

„Ko je za moju oproštajnu borbu protiv Fjodora? Ako se Fjodor usudi da prihvati borbu…“, napisao je Mirko pored slike koju postavio.

I onda su skrenula nagađanja da li se radi o još jednoj Mirkovoj šali ili je u pitanju marketiški trik, ali je u jeku nagađanja stigao i odgovor.

„Nema problema“, prihvatio je izazov Fjodor.

Jedinu borbu Filipović i Jemeljanenko imali su 2005. godine i tada je Rus uspeo da odbrani šampionski pojas odlukom sudija, ali je posle borbe izjavio da mu je Filipović bio jedna od najtežih protivnika s kojima se borio.

Taj meč proglašen je najboljom borbom u istoriji MMA.

Pitanje je, međutim, koliko je realno da se revanš zvanično i zakaže, jer Fjodor u junu ima borbu protiv Mata Mitrionea.

Kro Kap je u više navrata isticao da bi voleo da ima oproštajnu borbu u Japanu.

Ono što je trenutno najvažnije jeste da su oba borca spremna za revanš, a to je sasvim dovoljno ljubiteljima MMA da narednih meseci maštaju o „obračunu iz snova“.

Izvor i foto B92

Ostavi komentar

Translate »