Renovirani Partizanovi tereni

Bivši i sadašnji crno-beli zajedno sa kompanijom Mocart u akciji „Sto terena za jednu igru“ predali renovirani teren mlađim selekcijama Partizana

Mlade nade crno-belih pokazale su, na svečano otvorenim obnovljenim terenima KK Partizan na Kalemegdanu, pred bivšim i sadašnjim asovima crno-belih, Žofrijem Lovernjom, Bogdanom Bogdanovićem, Milenkom Tepićem, Urošem Lukovićem, Mihajlom Andrićem i Petrom Aranitovićem da slavni klub iz Humske ne mora da brine za svoju budućnost.

U deset minuta revijalne utakmice između „crnog“ i „belog“ tima, dečaci rođeni 2004. godine koje su sa klupa predvodili upravo Žo, Luki i Pera, odnosno Tepa, Bogi i Miha pokazali su raskošan talenat.

Na ovaj način, predstavnici Mocarta i KK Partizan NIS predali su najmlađima na korišćenje obnovljene terene koji su zahvaljujući velikoj akciji Mocarta, “100 terena za jednu igru”, posle dvadeset godina, dobili novi sjaj.

Sa dva renovirana terena na Kalemegdanu ukupan broj obnovljenih terena širom Srbije dostigao je broj 41..

Legendarni tereni KK Partizan na Kalemegdanu već decenijama su simbol igre pod obručima, mesto gde su svoje prve utakmice odigrale mnoge legende ovog kluba. Imali su jak razlog da se ponovo okupe, bivši i sadašnji crno-beli.

Saradnja Mocarta i KK Partizan počela je obnovom terena, a na obostrano zadovoljstvo predstavlja i početak podrške u sezoni koja dolazi:

– Svuda gde prepoznamo da je pomoć potrebna, na svakom mestu na kojem u skladu sa mogućnostima možemo da doprinesemo razvoju sporta, posebno onih najmlađih, kompanija Mozzart zaustaviće svoj humanitarni karavn. Uvereni smo da će KK Partizan, kao što je to i do sada činio, na ovim terenima stvarati neke nove šampione I nove legende srpske košarke – istakao je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mocart.

Na terenima KK Partizan košarka se igra još od 1945. godine, a tereni su obnovljeni prvi put 1998. godine i od tada do sada brojne takmičarske utakmice, humanitarni turniri, događaji, kampovi održani su unutar zidina Kalemegdanske tvrđave. Najveći značaj ovi tereni imaju za razvoj mladih igrača KK Partizan i to im je prvenstvena namena od trenutka kada su predati klubu na korišćenje, a tako će biti i sada potvrdio je izvršni direktor KK Partizan NIS Mlađan Šilobad:

– Drago nam je što smo uspeli da postignemo dogovor sa kompanijom Mocart oko renoviranja terena i što je ova kompanija prepoznala koliko je to važno za naš klub. Na ovim terenima, igrali su mnogi asovi Partizana i nadam se da će na njima stasati još puno novih. Tokom letnjih meseci, naše mlađe selekcije rade na Kalemegdanu, na terenima koji sa sobom nose poseban duh i tradiciju košarkaškog kluba Partizan – izjavio je Šilobad.

Tradicionalno, kao i na svim obnovljenim terenima do sada, održano je i takmičenje u šutiranju trojki, a najuspešniji šuteri su dobili nagrade kompanije Mocart i KK Partizan.

U društveno odgovornoj akciji „100 terena za jednu igru“, kompanije Mocart do sada je obnovljen 41 teren širom Srbije. Nakon Vrbasa, Prijepolja, Pirota, Zrenjanina, Kragujevca, Kruševca, Mačvanske Mitrovice, Velike Drenove, Feketića, Vrnjačke Banje, Šapca, Valjeva, Pribojske banje, Preševa, Kovina, Rume, Niša, Novog Sada, Zrenjanina, Obrenovca, Raške, Bačke Palanke, Zaječara, Užica i Kikinde od sada su u novom ruhu i dva Partizanova terena na Kalemegdanu.

Izvor i foto Sportski žurnal

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: