Rekord: Više od 7.000 takmičara iz 70 zemalja na maratonu

Više od 7.000 takmičara iz 70 zemalja sveta prijavilo je učešće na 30. Beogradskom maratonu, pa će biti postavljen novi rekord, saopštili su organizatori.

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović pozvao je sve građane da učestvuju na maratonu, polumaratonu i trci zadovoljstva u subotu.

„Veliko mi je zadoboljstvo i čast što u ime Beograda mogu da poželim dobrodošlicu Moti i Sotomajoru. Ostalo je malo vremena do maratona, uzbuđeni smo, sve ide po planu i u subotu biće maksimalni uslovi da se održi onako kako svi priželjkujemo. Pozivam Beograđane da dođu sa decom na maraton i budu deo istorije“, rekao je Mladenović na konferenciji za medije u Skupštini Grada.

On je poručio da se kiša ne očekuje u subotu i da će biti lepo vreme za trku.

„Nema bojazni od kiše kao danas i sutra, lepo se vreme očekuje u subotu. Velika je privilegija za naš glavni grad što brojni asovi dolaze, hvala organizatorima na viziji što promovišu Beograd, zemlju i naš sport. Drago mi je što Beograd postaje centar sporta i po tome prepoznat u svetu“, rekao je Mladenović.

Svetski rekorder u vis Havijer Sotomajor zahvalio se što drugu godinu u nizu ima priliku da bude u Beogradu.

„Srećan što sam ponovo u Beogradu, gde se osećam kao kod kuće. Beogradski maraton uvek je okupljao mnogo učesnika i legendi, hvala organizatorima što su me pozvali“, poručio je Sotomajor.

Najbolja maratonka svih vremena Roza Mota naglasila je da oseća veliku čast zbog dolaska u Srbiju.

„Imam puno prijatelja u Srbiji, bila sam promoter 2011. godine i nosim lepe uspomene, kao da je juče bilo. Sport se ne vrti oko pobeda, već da se stvara prijateljstvo. Nadam se da ću biti ovde i kada bude 50. maraton“, rekla je Mota, a onda se na njene reči nadovezao direktor Beogradskog maratona Nikolić.

„Ne verujem da ćemo izdržzati još 20 godina u ovakvim uslovima, teško je i izbrojati do tada. Ipak, uz pomoć Grada i ostalih sve je moguće“, zaključio je Nikolić.

Predstavnica Hemofarma Suzana Dorđević izrazila je zadovoljstvo što je ta kompanija partner Beogradskog maratona, naglasivši da je oduvek promovisala sportske aktivnosti.
Beogradski maraton, 30. po redu, održava se u subotu od 10 sati.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: