Red-Bul priprema bum za Veliku nagradu Barselone

Red-Bul sprema iznenađenje – Ekipa Ditriha Matešica spremna je da se na VN Španije pojavi sa novom šasijom koja bi mogla da uleti u centar klinča u kom se nalaze Ferari i Mercedes

Nova šasija je i nova nada za Red Bulove takmičare. Iz ekipe Ditriha Matešica s tim u vezi stiže najava da tim za Barselonu planira  znatno poboljšanje, odnosno redefinisan balans svoje i onako solidne šasije.

U ekipi su se odlučili na ovaj potez jer smatraju da Red Bul nije uspeo da se dovoljno prilagodi novim pravilima pošto njihov zaostatak u šampionatu konstruktora trenutno iznosi 55 bodova u odnosu na vodeći Ferari.
“Mi znamo da imamo dva problema! Reno ima problem sa pouzdanošću što ih je usporilo na polju razvoja motora, a mi nismo isporučili šasiju kakvu smo trebali”, rekao je Helmut Marko, uz najavu da Red Bul nema nameru da se preda i stihijski nastavi sezonu.
“Svi radimo noć i dan kako bi rešili sve probleme. Optimistični smo i verujem da u Barseloni možemo napraviti veliki korak. Za VN Španije očekujemo i novu šasiju. Sa druge strane Reno planira nešto novo tek za VN Kanade”, zaključio je Helmut Marko priču o Red Bulovom ambicioznom planu za ulazak u blisku borbu sa trenutno najjačim ekipama.

(Foto: Action Images)

Izvor Mozzartsport

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: