Crveno-bele će eliminacija iz Lige šampiona koštati bar pet miliona evra i veliko je pitanje kako će Beograđani izgurati sezonu bez tog novca * Već u utorak srpskog šampiona čeka duel s Klužom


Ispadanjem od Šerifa u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona klub s „Marakane“ izgubio je najmanje pet miliona evra i sad je veliko pitanje kako će uspeti da namakne novac neophodan za funkcionisanje.

Crveno-belima već sledeće nedelje predstoji prvi meč plej-ofa za plasman u Ligu Evrope protiv Kluža u Beogradu. Rumunski tim je svakako jači rival od Šerifa, tako da će izabranici Dejana Stankovića morati dobro da se potrude da se dokopaju drugog po kvalitetu evropskog takmičenja.

U suprotnom, čeka ih nastup u novoj Ligi konferencija, što je svakako daleko od ambicija uprave i navijača.

Prvi meč sa Klužom crveno-beli će odigrati već u utorak od 21 čas na „Marakani“. Zbog toga je odložen prvenstveni meč sa Radnikom iz Surdulice, a igrači su dobili dva dana slobodno, da se odmore za utakmicu.

Naš izvor iz Zvezde kaže da su svi u klubu svesni da do duela s Rumunima malo toga do tada može da se uradi.

– Ne vidim da išta možemo da popravimo. Nema kvaliteta, a nema ni ideje. Nikom nije bilo jasno šta je trener Dejan Stanković pokušao u Tiraspolju. Nije imao nikakav plan u igri. Ako se plasiramo u Ligu Evrope, to će biti utešna nagrada, ali to neće promeniti činjenicu da nema tima niti igre. Ukoliko se ne plasiramo i ne odemo u Ligu konferencija, to će biti debakl. Reč je o takmičenju koje je ispod nivoa Zvezde – objasnio je naš sagovornik.

Plaše se reakcija navijača

Uprava Crvene zvezde prvi put od 2015. godine suočiće se sa mogućnošću da joj navijači sa tribina zvižde i teraju je iz kluba. Prema rečima našeg izvora, glavno jezgro Zvezdinih navijača nema problem sa rukovodstvom, ali navijači sa zapadne tribine često su umeli da pokrenu talas nezadovoljstva.

– Ako protiv Kluža bude problema, ako Rumuni povedu, sigurno će sa „zapada“ krenuti zvižduci i povici „uprava napolje“. Neprijatan osećaj, to se nije čulo na „Marakani“ od 2015. A ako „zapad“ počne s tim, prihvatiće i ostale tribine. Videćemo hoćemo li uspeti da se izdignemo – kaže naš sagovornik iz uprave Zvezde.

Stanković krivi upravu, čelnici besni na njega

Debakl u Tiraspolju dodatno je produbio jaz između trenera Dejana Stankovića i uprave kluba na čelu sa Terzićem i Mrkelom. Stanković smatra da mu generalni i sportski direktor nisu doveli adekvatne igrače, dok rukovodeći ljudi Zvezde smatraju da je trener pravio velike greške u izboru tima.

 Dejan je pripreme odradio maltene bez pojačanja. Očekivao je od uprave da mu dovede kvalitetnog špica, a na kraju je došao Loi Dioni kao nužno zlo. Niti je spreman, niti ima kvalitet za nivo Lige šampiona. Međutim, špic nije jedini problem. Nekoliko igrača, kao što su Nikola Krstović, Milan Gajić i mnogi drugi, nemaju kvalitet za ovaj nivo takmičenja, a zamene nisu dovedene. U tome Stanković vidi krivicu uprave – kaže naš izvor s „Marakane“.

Sa druge strane, Terzić i Mrkela smatraju da Stanković nije na pravi način iskoristio igrače kojima raspolaže. Fudbalere Željka Gavrića, Veljka Nikolića, Njegoša Petrovića, Miloša Degeneka, Slavoljuba Srnića i Milana Pavkova maltene je otpisao, da bi potom većinu njih vratio u tim u ključnom meču protiv Šerifa.

– Stankoviću se zamera da je pripreme počeo kasno, računajući da će lako proći protivnike u julu i početkom avgusta, a formu tempirati za kasnije. Takođe, čelnicima se ne sviđa što je olako otpisao pojedine igrače. Protiv Šerifa se potpuno pogubio i dopustio da mu rezultat u poslednjih pola sata izvuku momci koji zajedno imaju jedva 90 minuta na terenu ove sezone – ističe naš izvor.

Ostavi komentar

Translate »