U prvom kolu Arena Sport Prve lige Srbije odigrane su dve utakmice u kojima su obe domaće ekipe ostvarile ubedljive pobede.

Ekipa Plavih zmajeva je ubedljivo savladala uvek nezgodnog rivala Mamute iz Kikinde rezultatom 40:6. Odličnom igrom u odbrani Zmajevi nisu dozvoljavali Mamutima da se vrate, dok je napad Zmajeva postizao tačdaun za tačdaunom i time su obezbedili ubedljivi trijumf.

Najbolji akteri susreta u ekipi Zmajeva bili su raningbek Ivan Bunakov, koji je postigao četiri tačdauna, tajtend Igro Rokvić i hvatač Nemanja Stojanović, koje su postigli po jedan tačdaun, dok su se u odbrani istakli lajnbekeri Stefan Irić, Lazar Bogićević i Marko Božić. U napadu Mamuta odlučnu partiju je pružio Mario Biro koji je i postigao jedini tačdaun protiv Zmajeva na utakmici.

U prvoj četvrtini prvi tačdaun je postigao inostrani raningbek Zmajeva Ivan Bunakov. Ubrzo nakon prvog tačdauna Ivan je ponovo dobio loptu u ruke i trčanjem kroz sredinu upisao još jedan tačdaun. U drugoj četvrtini iskusni kanadski kvoterbek Zmajeva Cameron Valardo pronašao je samog reprezentativnog tatjtenda Igora Rokvića u endzoni i time odveo svoju ekipu na poluvreme pri rezultatu 19:0. Na samom početku drugog poluvremena Bunakov ponovo kratkim trčanjem dolazi do endzone. Brzo nakon toga kvoterbek Zmajeva kompletira dodavanje ka hvataču Nemanji Stojanoviću koji upisuje svoj prvi tačdaun na utakmici. U četvrtoj četvrtini do prvih poena dolazi i ekipa Mamuta, kada reprezentativni kvoterbek Branislav Fekete pronalazi svog hvatača Maria Biroa u endzoni za 33:6. Poslednji tačdaun na utakmici postiže ponovo trčanjem raningbek Zmajeva Bunakov. Bunakov je ovim četvrtim tačdaunom oborio svoj lični rekord postignutih tačdaunova na utakmici.

Sportonline.rs/D.M.A.

Ostavi komentar

Translate »