Zadatak košarkaša Crvene zvezde do kraja Evrolige nije lak. Svaki meč je prilika za tim da se pokaže u najboljem svetlu. Pokušaćemo to da uradimo, bez obzira na nepotpun sastav i veliku snagu rivala, rekao je trener Zvezde.

Košarkaši Crvene zvezde mts hvataju zalet iz Madrida za napornu predstojeću nedelju u kojoj sami odlučuju o svojoj sudbini. Crveno-beli u četvrtak, preko Rima, putuju za glavni grad Španije gde ih u petak u poslednjem duelu 25.kola čeka favorit –ambiciozni Real Madrid.

U prvoj utakmici Evrolige tim Dejana Radonjića, je kod kuće, slavio pobedu (82:70). Međutim, u svi su svesni da će se u Madridu igrati neka druga utakmica.

-Pobedili smo Real u Beogradu, ali sada nas očekuje potpuno drugačija utakmica u Madridu. Ekipi Reala ovaj meč dolazi posle tri vezana poraza i sigurno će biti dodatno motivisani da nas dobiju.Ne samo što žele da nam se revanširaju neko imaju ambiciju da zadrže prvo mesto pred plej-of. Ali i mi idemo u goste sa svojim željama – da odigramo dobru utakmicu i da pokušamo da ih iznenadimo, rekao je Branko Lazić.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić, dan pred put, najavljuje da ekipa nastupa u nepotpunom sastavu:

  • Stefan Jović ne putuje za Madrid. On još nije počeo sa košarkaškim treninzima. Kada će se to dogoditi ne znam. Ognjen Dobrić ide sa nama, dok je Nemanja Dangubić počeo da radi sa ekipom. Potpuno je jasno kolika je uloga Stefana u igri našeg tima, ali radićemo sve, koliko je to moguće, da nadoknadimo njegovo odsustvo. Svaki meč je prilika za tim da se pokaže u najboljem svetlu. Pokušaćemo to da uradimo, bez obzira na situaciju u kojoj se nalazimo i veliku snagu rivala. Naš glavni zadatak biće da odbranom i kontrolom ritma smanjimo ogroman napadački kvalitet koji poseduje Real. U igri našeg protivnika dosta toga polazi od Ljulja, ali tu je plejada vrhunskih igrača. Čeka nas veoma težak zadatak.
    Izvor i foto: Novosti

Ostavi komentar

Translate »