Crnogorski stručnjak je po povratku na Mali Kalemegdan decembra 2020. potpisao ugovor do kraja takmičarske 2020/21 uz mogućnost produžetka na još godinu dana. Prema saznanjima Danasa, dve strane su se dogovorile da u narednoj 20211/22 zajedničkim snagama pokušaju, pre svega, da naprave kvalitetnu rekonstrukciju tima sa kojim će ostvariti mnogo bolje rezultate u Evroligi i biti još kvalitetniji u abaligaškoj konkurenciji.
Najkasnije do kraja juna, tačnije završetka plej-ofa domaće Superlige, Dejan Radonjić trebalo bi da potpiše ugovor sa Crvenom zvezdom i tako nastavi misiju započetu još 2014, godine u kojoj je osvojio prvi, od ukupno 11 trofeja predvodeći crveno-bele. Zvezda je od ukupno pet abaligaških trofeja, čak četiri osvojila pod vođstvom Radonjića, uz još tri domaća prvenstva i četiri trofeja u Kupu Radivoja Koraća.
Prema saznanjima Danasa, Radonjić je već počeo sa planiranjem ekipe za narednu sezonu u kojoj bi baza domaćih igrača trebalo da bude znatno šira. NJegova ideja je da vrati pojedince sa kojima je imao odličnu saradnju u prvom mandatu. Osim Stefana Jovića, o čijem je potencijalnom angažmanu Danas već pisao, Radonjić planira da vrati i Luku Mitrovića, nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde. Mitrović je imao sasvim dobru sezonu u Budućnosti, posebno produktivan bio je u finalnoj seriji ABA lige u kojoj ga je trener Dejan Milojević mahom koristio kao četvorku koja se u piku iz blokada otvara ka košu i vrlo je umešna u kreiranju igre sa niskog posta. Mitrović je iskreni zvezdaš i neko ko je sa ponosom pet godina nastupao za crveno-bele. Imao je u prošlosti velikih problema sa povredom kolena, ali je u poslednje dve sezone, tačnije Mursiji, Manresi, Hapoelu i Budućnosti igrao bez ozbiljnijih zdravstvenih problema. Tokom poslednje finalne serije ABA lige, upravo protiv Zvezde, namučio je odbranu crveno-belih i čini se uverio Radonjića da je vreme za povratak na Mali Kalemegdan. Mitrović je i prošlog leta bio spreman da se vrati, ali tada nije bio po ukusu Saše Obradovića.
Konstantni problemi sa leđima Korija Voldena onespokojavaju Dejana Radonjića, u meri da crnogorski stručnjak jednostavno nije siguran da li sa njim vredi rizikovati i u narednoj sezoni ili je pronalaženje adekvatne alternacije najsigurnije rešenje. Lendri Nnoko bi trebalo da bude jedini stranac koji će sigurno igrati u Zvezdi i naredne takmičarske godine, pod uslovom da se dve strane dogovore oko produžetka saradnje. Pozicija plejmejkera sigurno će biti najdelikatnija, u smislu angažovanja najmanje dvojice organizatora igre. Ideja je da se Aleksi Uskokoviću priključi još jedan igrač sa naših prostora (ukoliko misija dovođenja Jovića ne uspe) i inostrano provereno rešenje, kao startni plejmejker. Crveno-belima je i po ukusu Aleksa Avramović, koji je imao dobru sezonu u španskom Estudijantesu, uprkos ispadanju ekipe iz Endesa lige. Problem je samo u tome što je reprezentativcu Srbije prioritet ostanak na Pirinejskom poluostrvu.
U Zvezdi smatraju da je ponuda slobodnih ili dostupnih domaćih igrača vrlo skromna; istovremeno u klubu nemaju konsenzus po pitanju startegije razvijanja talenata i davanja konkretne šanse u kontinuitetu. Rezultat bi trebalo da i u takmičarskoj 2021/22 bude apsolutni imperativ.

Lazarević i Đorđević u gro planu
Dejan Radonjić ima iskrene namere da proširi bazu domaćih igrača u narednoj takmičaskoj godini. S tim u vezi, Stefan Lazarević, Marko Radovanović i Stefan Đorđević kandidati su o kojima se razmišlja u smislu davanja šanse da se tokom leta priključe prvom timu i izbore za minutažu. Minimum jedan od njih trojice trebalo bi da krene putem Marka Gudurića i Ognjena Dobrića. Crnogorski stručnjak voli fizički snažne i spremne igrače, požrtvovane u odbrani i dovoljno sposobne da ispune zadatke u napadu. Lazarević je upravo takav profil igrača; kojem je šut sa distance (sama mehanika), odnosno konstantnost najupitniji segment u igri. Đorđević je imao veoma lošu sezonu u FMP, ali je njegov smisao za igru na petici i oskudnost kvalitetnih rešenja na tržištu razlog zbog kojeg bi mogao da dobije šansu tokom priprema, dok je Radovanović alternacija ukoliko ne bude bio postignut konsenzus u vezi sa Lazarevićem.

Ostavi komentar

Translate »