Rađen: Ja sam vojnik reprezentacije, rado ću se odazvati pozivu selektora

Vojnik reprezentacije – Dugogodišnji vaterpolo reprezentativac Srbije Nikola Rađen rekao je na promotivnom času u Novom Pazaru da mu je taj sport mnogo dao, a da on želi da mu se oduži kroz igranje i rad s najmlađima

– Drago mi je da sam zatekao mnogo dece u bazenu. Naišao sam na lep prijem, razgovarao sa trenerima dva plivačka kluba u vezi kampa vodenih sportova koji ćemo ovog leta organizovati u Vrnjačkoj Banji. Dogovorili smo još neke akcije za narednih 10 dana, a onda ću sa decom u Pazaru raditi i u vodi – rekao je Rađen u Novom Pazaru.

On je naveo da je obišao više od 20 gradova i opština u Srbiji i da mu je zadovoljstvo da razmenjuje iskustva sa najmlađima, nastavnicima, profesorima i trenera.

– Želim da kroz svoj kamp promovišem naš najtrofejniji sport. Olimpijsko zlato treba da se neguje, deca treba da treniraju vaterpolo i ostale vodene sportove, to je perspektiva i budućnost. Novi prvaci sveta se stvaraju u bazenima – rekao je Rađen.

Trofejni vaterpolista ocenio je da je najbitnije pomeriti se sa nulte tačke.

– Zašto da Novi Pazar nema prvoligaša? Znam koliko publike ovde prati odbojku i fudbal, a poznato mi je i da su Pazarci pobednici odbojkaškog Kupa Srbije, što je sjajno. Imamo zajedničku ideju, koju treba da sprovedemo, a raduje dobar odziv – kazao je Rađen.

Posle igranja u rumunskoj Oradei, Rađen će naredne tri godine nastupati za Dinamo iz Moskve.

  • Dinamo je klub sa tradicijom i velikim ambicijama. Želimo da osvojimo oba trofeja u Rusiji i da igramo zapaženu ulogu u Ligi šampiona. Sa mnom su i Duško Pijetlović, Gavril Subotić i devet ruskih reprezentativaca. Planira se veliki povratak Rusa na evro-scenu – otkrio je Rađen.

Ovaj 32-godišnji bek izrazio je očekivanje da će ponovo zaigrati za reprezentaciju Srbije.

– Ja sam vojnik reprezentacije. Uvek sam tu i rado ću se odazvati pozivu selektora (Dejana Savića) – rekao je Rađen.

Javni čas vaterpola u Novom Pazaru organizovao je gradski Sportski savez.

Izvor i foto Sportski žurnal

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: