PSŽ ne odustaje: Evo dokaza da smo pokradeni!

Dokaza za sumnjivu pobedu Barselone ima! – Jedni će sada reći da je „te noći u Barseloni umro fudbal“, a drugi: „Ma, prestanite više da kmečite!“ Bilo kako bilo, to „kmečanje“ zvanično je stiglo do UEFA.

Pari Sen Žermen ne može da preboli eliminaciju iz Lige šampiona, iako i sam ima zasluga za bolan poraz od Barselone 6:1 (prvi meč 0:4).

Parižani, ipak, glavnog krivca vide u arbitru Denizu Ajtekinu i njegovim pomoćnicima, koji nisu videli nekoliko spornih situacija.

PSŽ ih je video sedam, nabrajao ih na deset stranica, dokumentovao grafikama i video materijalom, te mišljenjima raznih međunarodnih sudija i uputio zvaničnu žalbu UEFA uz jasnu poruku – evo dokaza da smo pokradeni!

U PSŽ-u smatraju, a španska Marka prenosi, da su drastično oštećeni u sledećim situacijama:

  1. MASKERANO IGRA RUKOM

Maskerano igra rukom u kaznenom prostoru, a sudija Ajtekin ne vidi iako se nalazi na samo 18 metara od lopte.

2. DRUGI ŽUTI KARTON ZA PIKEA

Foto: Printscreen Marca
Foto: Printscreen Marca

Sudija nije pokazao drugi žuti karton Pikeu, koji je faulirao Kavanija u opasnom napadu gostiju. U tom trenutku Barselona je vodila 2:0.

3. NEJMAR TRAŽIO KONTAKT

Parižani smatraju da Ajtekin nije bio odlučan kada je dosudio jedanaesterac za Barselonu nakon pada Nejmara. Prvo se Munije spotakao, a Nejmar je tražio kontakt i pao preko njegove glave. Glavni i linijski sudija su bili udaljeni 15 i 30 metara, a trebalo im je 17 sekundi da donesu odluku.

  1. NEJMARU OPROŠTEN CRVENI
Foto: Prinscreen Marca
Foto: Prinscreen Marca

Brazilac je bio agresivan i udario je igrača PSŽ-a bez lopte u trenutku kada je Barselona vodila 3:1.

  1. PIKE IGRAO RUKOM

PSŽ je bio u napadu u 78. minutu, Di Marija je centrirao, a lopta pogodila Pikea u ruku.

Foto: Printscreen Marca
Foto: Printscreen Marca

6. I PENAL I CRVENI MASKERANU

Makskerano je sam priznao da je faulirao Di Mariju. PSŽ se žali UEFA da je u toj situaciji igrač Barselone morao da dobije crveni karton, a PSŽ kazneni udarac.

7. GLUMA SUAREZA

Luis Suarez je teatralno pao kod drugog kaznenog udarca za Barselonu. Parižani smatraju da je trebalo da dobije drugi žuti karton zbog simuliranja

Izvor i foto B92

 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: