Prvenstvo Srbije u obaranju ruke u Ubu!

Srpski sportski savez za obaranje ruke u saradnji sa Opštinom UB i Sportskim savezom UB organizuje 11. Državno prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke u nedelju 18. Aprila sa početkom u 14h.

Takmičenje će se održati u Sportskoj hali UB bez prisustva publike zbog virusa Covid 19 i propisanih epidemioloških mera . Drzavno prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke sudiće medjunarodne lincecirane sudije iz Bugarske na čelu sa jednim od najboljih svetskih sudija i svetskim prvakom u obaranju ruke Hristo Delidzakovim.

Promo

Najbolji na ovom drzavnom prvenstvu postaju članovi reprezentacije Srbije u sportskom obaranju ruke i takmičiće se na Evropskom prvenstvu u Litvaniji i Svetskom prvenstvu u Gruziji. Postoje više kategorija na državnom prvenstvu i to : Amateri početnici , Juniori , Žene , Masteri , Osobe sa invaliditetom i Seniori profesionalci .

Državno prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke otvoriće zajedno predsednik opštine UB Darko Glišić i generalni sekretar Sportskog Saveza Srbije Goran Marinković. Sportsko obaranje ruke – ARMWRESTLING postoji 11. godina u Srbije a Svetska takmičenja i Svetska federacija u sportskom obaranju ruke postoje vise od 40 godina.

Ovaj sport moći ćemo gledati i na olimpijskim igrama 2028. godine u Los Andjelesu a do tad radiće se na promociji i razvoju ovog sporta u Srbiji kaze predsednik Srpskog sportskog saveza za obaranje ruke Nenad Smiljković. 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: