Crvena zvezda čvrsto drži prvo mesto koje je preuzela od Partizana. – Da li Katai ostaje u klubu

Cinici će odmah reći da Crvena zvezda još uvek nije na željenom nivou igara i rezultata. Da uvek može više, a i bolje. Ali, ako se ima u vidu činjenica da su pred odlučujuće borbe u plej ofu ostala još samo tri kola, nakon čega će timovi rešavati svoju sudbinu, reklo bi se da u najmanju ruku aktuelni prvak ima najlakši mogući zadatak i da se očekuje da sa lakoćom zadrži lidersku poziciju na tabeli koju je pre samo nekoliko kola preuzeo od svog najvećeg rivala. Jer, malo je verovatno da IMT, Radnik i Železničar mogu da pomrse račune šampionu, s obzirom da su to ekipe iz donjeg dela tabele, od kojih Surduličani i Pančevci već uveliko figuriraju za ispadanje iz društva najboljih.

Gostovanje Javoru u Ivanjici, gradu gde je Vladan Milojević, nakon mandatnog perioda u mlađim kategorijama Crvene zvezde, uspešno odradio svoj prvi ugovor u seniorskom fudbalu, samo je potvrđeno ono što se i pre ovog dvoboja znalo, da su Beograđani s pravom bili apsolutni favorit u tom dvoboju. Dugo je domaćin uspešno parirao svom uglednom gostu, ali, je čini se, situacija u finišu poluvremena, kada je dosuđen kazneni udarac za Crvenu zvezdu, u dobroj meri poremetila Ćurčićevu koncepciju.

Dugo se nekadašnji selektor Srbije nije mirio sa činjenicom da je sudija Nikolić nakon pregledane sporne situacije odlučio da pokaže na belu tačku. Taj nemio događaj između dva poluvremena kada je trener Javora poslat na tribine kao da je ulio novu nervozu među Ivanjičane. Sa druge strane, nakon dva gola Zvezda je sa još više samopouzdanja ušla u drugo poglavlje. Ali, kao da šampion još traži najbolja moguća rešenja, jer je u ovakvoj ligi, gde je očigledna razlika u klasi između dobro pozicioniranih timova i onih koji su u donjem domu tabele, ogromna i vidljiva.

Sportonline.rs

Ostavi komentar

Translate »