Prva atletska trka Stepinim lugom u nedelju u Beogradu

Prva brdsko-atletska trka u Stepinom lugu, na području beogradskih opština Voždovac i Zvezdara, održaće se u nedelju, 11. jula.

Udruženje „Gradski trkački” pripremilo je 14 kilometara dugačku stazu sa ukupno 500 metara uspona, gde će ta trka biti poslednja u okviru takmičenja „Gradska liga 2020”.

Stepin lug – šuma 13 kilometara od centra Beograda, prostire se između autoputa Beograd-Niš, Bubanj potoka, Kumodraža i Velikog Mokrog luga.

Trka će početi u nedelju u 16.00 sati ispred rodne kuće vojskovođe Stepe Stepanovića u prigradskom selu Kumodražu, gde će posle trke biti predavanje o životu tog učesnika Balkanskih ratova i Prvog svetskog rata.

Kuća u kojoj se Stepanović rodio 1856. godine je danas muzej pod upravom Narodnog muzeja u Beogradu.

„Planinsko trčanje je sve popularnija atletska disciplina, a staza u Stepinom lugu konfiguracijom terena, kao i prirodnim lepotama i preprekama (potoci, oborena stabla” nudi dobre uslove za trening iskusnih trkača, i optimalne uslove za početnike u ovom sportu”, navodi se u saopštenju organizatora.

Udruženje „Gradski trkački” nastalo 2016. godine, organizuje trke na mestima kakva su Gardoš, Avala, Košutnjak, Zemunski kej, Velike stepenice na Savskom pristaništu.

Pored trka, organizuje i treninge, predavanja, sportske radionice, planinarske šetnje i drugu promociju sporta, rekreacije, kulture, boravka u prirodi.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: