Promene u stručnom štabu: Agasi u Noletovom timu?

Agasi novi trener? – Prema saznanjima „Novosti“, uskoro bi mogla da počne probna saradnja sa Amerikancem koji bi kasnije preuzeo bitnu ulogu

NOVAK Đoković, jedan do najboljih tenisira u istoriji, posle turnira u Monte Karlu stavio je tačku na impresivnu saradnju sa dugodišinjim saradnicima, trenerom Marjanom Vajdom, kondicionim trenerom Gebhardom Fil Gričem i fizioterapeutom Miljanom Amanovićem, koji mu je i kum. Prema nezvaničnim informacijama „Novosti“, Novak bi uskoro mogao da otpočne neki vid rada sa teniskim velikanom Andreom Agasijem. Ako se uspostavi da mu prija, onda bi ta trenersko – igračka veza postala čvršća. Ipak, zasad neće žuriti sa tim potezom.

  • Osećam da je ovo novo poglavlje u mom životu. Moja karijera je uvek išla uzlaznom putanjom, a sada doživljavam kako je to kada vas put odvede u drugom pravcu. Želim da pronađem način da se vratim na sam vrh jači i otporniji nego pre. Veoma sam uveren da ću u uspeti, iako je reč o procesu koji ne može da se desi preko noći. Zato mi je potrebno i vreme da pronađem pravu osobu u timu sa kojom ću moći da se povežem na profesionalnom nivou. Toliko sam dugo u tenisu da mogu samostalno da sprovodim dnevne rutine i ne želim da žurim sa odlukama. Plan je da na narednim takmičenjima putujem uz podršku porodice i menadžera. Obavestiću javnost o detaljima kada pronađem pravu osobu za tim, ali za sada bih želeo samo da se svima zahvalim na podršci i na razumevanju – saopštio je Đoković.

Rastanak sa Vajdom, Gričom i Amanovićem danas je odjeknuo šokantno u svetskoj teniskoj javnosti. Ali, kako je Novak naveo, odluka nije doneta naprečac, već je posledica detaljne analize igre, rezultata, ali i usled privatnih planova članova sigurno najuspešnijeg tima u istoriji srpskog sporta.

  • Beskrajno hvala Marjanu, Džidžiju i Miljanu na deceniji prijateljstva, požrtvovanosti, profesionalizmu i posvećenosti mojim ciljevima u karijeri. Bez njihove podrške ne bih ostvario ovako velike rezultate. Svestan sam da su živeli za mene i da su sve podređivali mojim uspesima i ostvarenju mojih snova. Bili su moja snaga i pružali mi uvek vetar u leđa. Nije ovo bila laka odluka, ali zajedno smo osetili da nam je potrebna promena. Veoma sam zahvalan i ponosan na naš odnos i neraskidivu vezu izgrađenu tokom godina, zasnovanu na ljubavi, poštovanju i razumevanju. Oni su moja porodica i to se nikad neće promeniti – naveo je Đoković u obrazloženju odluke da od ATP turnira u Monte Karlu nastavi „sam“.

Novak veruje da će ova ogromna promena doprineti njegovim boljim rezultatima:

  • Želim da nastavim da podižem nivo igre i snage, što je proces koji traje. Stvarno uživam u tenisu. Imam osećaj kao da počinjem sve iz početka i sviđa mi se ovaj izazov. Lovac sam i jedan od mojih najvećih ciljeva je da se ponovo vratim u pobedničku formu.

SVI NOVAKOVI TRENERI
Jelena Genčić 1991-1999
Nikola Pilić 1999-2004*
Dejan PetroviĆ 2004-2005
Rikardo Pjati 2005-2006
Marjan Vajda 2006-2017
Mark Vudford 2007
Tod Martin 2009-2010
Boris Beker 2013-2016
NAPOMENA: * – Trenirao je u Akademiji Nikole Pilića

STRUČNI ŠTAB
Miljan Amanović, fizoterapeut (2006-2017)
Gebhard Grič, kondicioni trener (2009-2017)
Dušan Vemić, sparing partner (2011-2013)
Igor Četojević, nutricionista (2010-2011)
Ronen Bega kondicioni trener (2006-2009)

73 TROFEJA

SINGL
Grend slem 12
ATP fin.tur. 5
ATP Masters 1000 30
ATP 500 12
ATP 250 8
DUBL
ATP 250 1
TIM
Dejvis kup 1
EGZIBICIJE
Dubai 3
Njujork 1
NAPOMENA – pre angažovanja Marjana Vajde, koji je najduže bio u njegovom timu, Novak je osvojio po tri ATP čelendžera i ITF fjučersa.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: