Promena trenera ne menja ambicije Partizana: Prioritet domaća titula

Promena trenera Partizana Zorana Milenkovića uzburkala crno-bele vaterpolo vode

S obzirom da je pred klubom najvažniji takmičarski period u sezoni, sve snage su usmerene da mladi tim  nastavi kursom kojim je do sada plovio, kako ova promena ne bi uticala na zacrtane ciljeve. Mesto za kormilom zauzeo je Stefan Ćirić. U Partizanu je od 2003. godine.

Dugo sam na Banjici. Po dolasku u Partizn kratko vreme sam i igrao, ali daleko od vrhunskog nivoa. Potom sam upisao fakultet i posvetio se trenerskom pozivu – kaže Stefan, koji je u karijeri bio član stručnih štabova nekoliko srpskih nacionalnih selekcija.

O dolasku na mesto šefa struke seniorskog tima kaže:

Ovo je korak napred za mene. Ovo je prvi put da imam priliku da radim sa ozbiljnom seniorskim timom kakav ima Partizan. Sve se brzo izdešavalo, na meni je bilo da prihvatim ili ne. Ja sam dao pozitivan odgovor – objašnjava Ćirić, ne želeći da komentarise okolnosti pod kojima je njegov prethodnik smenjen.

Svestan je mladi stručnjak (rođen 1985. godine) koje izazove sa sobom nosi uloga u kojoj se našao.

Ovaj poziv sa sobom nosi breme odgovornosti. Ciljevi postavljeni na početku sezone se ne menjaju. Prioritet je Prvenstvo Srbije u kom želimo da odbranimo trofej. U Regionalnoj ligi imamo priliku da još jednom igramo protiv Juga. Aktuelni su šampioni Evrope, apsolutni su favoriti a na nama je da pokušamo da ih eventualno iznenadimo. Jednom nam je ovo sezone uspelo u tome, videćemo šta će da se dogodi u petak.

Olakšavajuća okolnost je što Ćirić izuzetno poznaje tim koji je nedavno preuzeo.

Sve su to momci koje sam u nekim periodima trenirao, kad su imali 12, 14 godina, baš kao što su sa njima radili Zoran Milenković, Uroš Stevanović i moj brat Miloš. Imamo dobru saradnju, poznajemo se. Ekipa je do sada igrala dobro, treba tako i da nastavimo.

Izvor i foto Sportski žurnal

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: