Proglašeni najbolji paraolimpijci u 2016. godini

Najbolji paraolimpijci Borislava Perić Ranković, Laslo Šuranji i ženski stonoteniski tim.

Na svečanosti održanoj u Skupštini grada Beograda proglašeni su najuspešniji članovi Paraolimpijskog komiteta Srbije u 2016. godini. Svečanosti su prisustvovali predstavnici Paraolimpijskog komiteta Srbije, kao i ambasador Severne Koreje.

Proglašenje je obavljeno u kategorijama najuspešnija sportistkinja, najuspešniji sportista, najuspešniji tim i najuspešniji trener Paraolimpijskog komiteta Srbije u 2016. godini.Za najuspešniju sportistkinju proglašena je stonoteniserka Borislava Perić Ranković, osvajačica zlatne i srebrne medalje u Riju.

Za najuspešnijeg sportistu proglašen je Laslo Šuranji, strelac, osvajač zlatne i bronzane medalje u Riju.

Najuspešniji tim Paraolimpijskog komiteta Srbije je ženski stonoteniski tim Borislava Perić Ranković i Nada Matić, tim koji je osvojio srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Riju  u stonom tenisu.

Dobitnici nagrada u svim kategorijama

Dobitnici nagrada u svim kategorijama

Nagradu za najuspešnijeg trenera u 2016. godini dobio je Zlatko Kesler, selektor stonoteniske reprezentacije Srbije.

Najviše priznanje POKS-a, koje se dodeljuje za izuzetan doprinos razvoju paraolimpijskog sporta, Povelja Paraolimpijskog komiteta Srbije, uručeno je Apatinskoj pivari koja sa svojim brendom Jelen i platformom „Šampioni svaki dan“ aktivno nastavlja podršku POKS-u i tokom ovog olimpijskog ciklusa, do sledećih Paraolimpijskih igara u Tokiju, 2020. godine.

Ovo priznanje biće uručeno i ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću.

Izvor i foto: RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: