PRIRODNI TALENAT Da li ste znali da naš čovek igra američki fudbal za Vašington

Prirodni talenat ali i … – Mnogi sportski stručnjaci kažu da tajna uspeha leži u mukotrpnom radu, ali… Činjenica je da bez talenta teško može da se napravi ozbiljan rezultat. Njegovo ime je Luka Medojević (17), uči u Americi, i bavi se američkim fudbalom.

Ovaj momak rođen je u Mojkovcu i pohađa srednju školu u Podgorici i trenutno je na razmeni srednjoškolaca u Likvudu u Vašingtonu (od 25. avgusta 2016. godine). Kada je stigao u SAD, birao je sport kojim će se baviti. I dok bi mnogi izabrali fudbal, košarku ili odbojku on se odlučio za američki fudbal! Ništa to ne bi bilo čudno, da je u Crnoj Gori imao priliku da se bavi ovim sportom. Do odlaska u SAD, nije imao susret sa popularnim “jajetom”. Tada je na scenu stupio talenat i znatiželja. Već posle nekoliko treninga, upornim radom, pokazao je da može da se nosi sa momcima koji se već dugo bave ovim sportom.

Luka Medojević

Foto: PromoLuka Medojević

Ljubav između Luke i američkog fudbala kao da je bila na prvi pogled, njegov san je da nastavi da se bavi ovim sportom.

U odbrani pokriva više pozicija, dok u napadu može da bude “raning bek” ili “vajld risiver”.

Medojevića uskoro očekuje povratak iz SAD, on želi da upiše Medicinski fakultet, u gradu gde bi mogao i da nastavi karijeru “američkog fudbalera”. Možda izbor bude Beograd, jer želja da nastavi sa ovim sportom je velika a u Crnoj Gori nema klubova sa kojima bi mogao da se takmiči i razvija svoj talenat.

Takođe, Luka se nada i stipendiji u SAD, ali jedno je sigurno, neće prestati da se bavi sportom koji voli.

Izvor i foto Blic

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: