Da li je igra sa Zenitom fudbalska ideja kojoj će težiti Bahar sa svojim novim timom ili tu ima prostora za još veći napredak, pokazaće vreme i naredni ispiti.

Ono što je Crvena zvezda, sa svojim novim trenerom Baharom, priredila preksinoć na „Gaspromovoj areni” u Sankt Peterburgu protiv petostrukog uzastopnog šampiona Rusije, mogao bi da bude pokazatelj kojim putem i kako će „crveno-beli” ići u novoj sezoni.

Prvak se ovog leta odlučio na potpunu rekonstrukciju tima i taj zadatak poveren je izraelskom stručnjaku Baraku Baharu koji se opredelio da mu Gelor Kanga, Mirko Ivanić, Aleksandar Dragović i Strahinja Eraković budu glavni nosioci igre.

Omri Glazer, Žan Filip Krasoa, Marko Stamenić, Edmun Ado, Piter Olajnika… Sve su to fudbaleri koji su u Zvezdu stigli ovog leta sa namerom da pojačaju konkurenciju. Kada im se danas pridruži Emanuel Late Lata, najzvučnije i najskuplje pojačanje, čini se da će se Bahar naći na slatkim mukama. Kada na raspolaganju imate gotovo dva podjednako dobra tima, treba izabrati najbolji. Zato i ove utakmice sa Zenitom (2:1), Nefčijem i Fenerbahčeom služe da se prvak što bolje uigra pred start nove sezone.

Bahar je dobio odrešene ruke u stvaranju novog tima. Čelnici Zvezde su mu kao nijednom njegovom prethodniku do sada izlazili u susret, pa se sa neskrivenim ambicijama u klubu nadaju uspehu u međunarodnim okvirima. Jer ova grupa igrača nije došla da bi sačuvala Zvezdu na vrhu u domaćoj ligi, već da joj donese pomak na evropskoj sceni.

Novi trener je nekima ponudio nove uloge, a među njima je i Srđan Mijailović koji se sjajno snašao na poziciji centralnog beka. Ipak, najveće i najprijatnije iznenađenje, bar protiv Zenita, bio je mladi Kosta Nedeljković. Izdanak Zvezdine omladinske škole bio je više nego dobar na poziciji desnog beka. Ovaj mladi prvotimac nije, kako je neko nedavno rekao, budućnost kluba. Taj momak, dugog koraka i perfektnog pasa je Zvezdina sadašnjost. Takođe, punu slobodu kod novog trenera dobio je i brzonogi Stefan Mitrović. Sa Stamenićem, koji je stigao iz danskog Kopenhagena, mladim Lučićem koji se sve više nameće, ovaj današnji tim ima lepu budućnost.

Ali, još je rano za smele prognoze. Igra sa ruskim prvakom samo je mali, ali važan nagoveštaj onoga što bi „crveno-beli” mogli u novoj sezoni. Hoće li Bahar u nastavku držati sve konce u rukama, kao u ove dve nedelje dobrog rada, pokazaće vreme…

Ivanić, čovek od najvećeg poverenja

Mirko Ivanić je fudbaler koji se posebno svideo Baraku Baharu nakon dvomeča Makabija sa Crvenom zvezdom. Kada su počeli pregovori „crveno-belih” sa današnjim trenerom, izraelski stručnjak je tražio da Ivanić ostane u Zvezdi i to po svaku cenu. Sada se vidi da će strelac vodećeg gola protiv Zenita biti čovek od najvećeg mogućeg poverenja i da će zajedno sa Gelorom Kangom imati važnu ulogu na sredini terena. Jer, Baharova fudbalska filozofija se uglavnom zasniva na čvrstoj veznoj igri…

Ostavi komentar

Translate »