Prijović: Najveća je čast igrati za svoju zemlju

Igrati za svoju zemlju je najveća čast – Debitant u reprezentaciji Srbije, fudbaler PAOK-a Aleksandar Prijović rekao je da mu je pozivom u nacionalni tim pripala velika čast i da se već dobro uklopio u tim.

„Velika mi je čast zbog poziva i što ću igrati za reprezentaciju Srbije jer mi je to san iz detinjstva i nadam se da će uskoro da se ispuni. Momci su me super primili, olakšali su mi uklapanje u ekipu. Sve je na svom mestu“, rekao je Prijović novinarima u Staroj Pazovi.

Prijović će priliku da debituje imati na utakmici protiv Velsa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

„Svestan sam koliko je utakmica bitna za ovu državu i nadam se da ću opravdati očekivanja ako mi se ukaže prilika“, kazao je Prijović.

Napadač PAOK-a je naveo da je u reprezentaciju došao da bi igrao, ali je ostavio selektoru Slavoljubu Muslinu da odluči o tome.

„Kada je uspostavljen prvi kontakt, malo sam se iznenadio. Nisam očekivao… Karijera mi je malo drugačije išla. Bio sam presrećan. Ne osećam pritisak, imam velika očekivanja od sebe i spreman sam da igram“, dodao je on.

Prijović je bio član mlađih reprezentativnih kategorija Srbije, pa je potom nastupao za mladu selekciju Švajcarske, zemlje u kojoj je rođen.

„Nisam tome davao veliki značaj. Gledao sam na to kao na bilo koju utakmicu. ‘A’ reprezentacija Srbije je oduvek bila želja i najveća moguća čast“, rekao je Prijović.

Prijović je rekao da nema posebne rituale pred utakmicu, a tokom nedelju dana priprema sa reprezentacijom najviše asistencija na treninzima dobijao je od Dušana Tadića.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: