Prijem u Kragujevcu za mlade vaterpoliste osvajače zlata

Šestorica vaterpolista do 20 godina Vaterpolo kluba Radnički bili su deo reperezentacije Srbije koja je na Svetskom prvenstvu za juniore u Pragu osvojila zlatnu medalju. Za mlade vaterpoliste, njihove trenere i predstavnike uprave kluba gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i član Gradskog veća za sport Predrag Stevović organizovali su svečani prijem.

Gradonačelnik Kragujevca je čestitao timu Srbije i istakao veliki uspeh koji su postigli.

Prijem za mlade vaterpoliste i njihov tim

„Fantastičan je niz uspeha naših sportista i prezadovoljan sam što se iz dana u dan rukujemo sa mladim ljudima koji postavljaju sjajne rezultate, a kada reprezentaciju Srbije popuni šest igrača iz kragujevačkog Radničkog zlatna medalja je neminovna i ne možemo a da ne budemo ponosni“, rekao je gradonačelnik Dašić.

Posebno je istakao značaj i važnost ličnog primera kojim su ovi mladi sportisti postali uzor mladim generacijama i daju značajan doprinos promovisanju pravih vrednosti među mladima.

„Kao Kragujevčaninu i roditelju pre svega, veliko je zadovoljstvo što danas, kada mladi ljudi u čitavom svetu nisu fokusirani ni na šta osim na kratke sadržaje na mobilnim telefonima i tabletima, još uvek ima mladih koji uz pomoć svojih veština grabe prema uspesima u sportu, ali i u drugim oblastima. Oni su, u vremenu kada postoji toliko opstrukcija, izuzetno fokusirani, motivisani i vredni i zato je veliko zadovoljstvo sresti se sa njima“, kazao je Dašić.

„Osvajanje prvenstva sveta veliki je uspeh za srpski vaterpolo i Vaterpolo Savez Srbije. Imali smo najduže pripreme što je na kraju i presudilo, a momci su od početka trudom, zalaganjem i sveukupnim radom zaslužili uspeh“, kazao je trener VK Radnički i selektor juniorske reprezentacije Srbije, Uroš Stevanović.

Selektor je istakao da im je zlato velika nagrada i kruna rada od 2018. godine, od kada je tim zajedno, a pre svega podstrek, jer su u planu Dejana Savića za budućnost srpskog vaterpola.

Kapiten juniorske reprezentacije Srbije, koji je u VK Radnički Kragujevac već treću sezonu, Stefan Branković kaže da im je na prvenstvu najteža utakmica bio remi sa Španijom, posle koje je trebalo da se podignu i kao ekipa i kao pojedinci.

Putevi su im se posle toga otvorili i savladali su ekipe Hrvatske, Mađarske i Italije. Na puta ka osvajanju zlata, najveći uzor i vodilja, ističe Branković, bila je zlatna medalja naših seniora na Olimpijskim igrama.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: