Previranja u OFK Beogradu zbog najavljene saradnje sa Zvezdom

Saša Stevanović je protiv žestokih poruka koje su stigle sa Karaburme na najavu da postoji mogućnost saradnje sa Crvenom zvezdom, o čemu je govorio Zvezdan Terzić

Jedan od kandidata za predsednika OFK Beograda Vladan Sekulić, direktor kompanije „Lasta”, povukao se iz izborne trke, što znači da je nekadašnji golman „romantičara” i reprezentativac Saša Stevanović jedini kandidat za tu poziciju.

Stevanović je, nije tajna, protiv žestokih poruka koje su stigle sa Karaburme na najavu da postoji mogućnost saradnje sa Crvenom zvezdom, o čemu je pre četiri dana govorio generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

„Poštovani članovi Skupštine OFK Beograd, upravo, prijatelji, navijači koristim priliku da vas obavestim da povlačim kandidaturu na mestu predsednika UO OFK Beograd. Kao što sam vas obavestio gospodin Saša Stevanović i ja pre nekoliko dana u jednoj izuzetno korektnoj i naravno prijateljskoj atmosferi razgovarali smo i razmenili mišljenje o daljim koracima kada je sudbina kluba u pitanju”, navodi se u saopštenju Sekulića.

On je poručio da i dalje stoji iznad toga da OFK Beograd zaslužuju podršku države u ovoj situaciji.

„Ne samo zbog velikog broja reprezentativaca koje je dao već zato što je bio i ostao sinonim fudbalske lepote, odanosti i mesta gde su deca sa ponosom dolazila i učila svoje prve fudbalske korake. Klub kao što je OFK mora i treba da bude mesto razmene mišljenja svih ljudi koji žele isto, a to je da se vrati na pravu fudbalsku mapu Srbije”.

Sekulić je apelovao da se prekinu sukobi u trenutku kada se polemiše o budućnosti OFK Beograda, odnosno da li bi trebalo da bude filijala Crvene zvezde.

„Da li je bilo razmene mišljenja u prethodnom periodu mogu reći da jeste, ali nekada bi se to moglo nazvati i opstukcijom. Da li je bilo vanrednog stanja, koliko se sećam da jeste, da li se čekalo u situaciji izazvanom pandemijom korone i konstituisanje državnih organa da bismo znali na koja vrata da pokucamo – mislim da jeste. Ali to je sada sve nevazno. Da ne ulazim u razloge proceduralne i staturne prirode, a koje su sigurno prisutne u samoj pripremi i konstituisanju buduće sednice, želim da se spusti lopta i da se prekine sa negativnim komentarima između samih aktera budućeg izbora”, rekao je Sekulić i poželeo Stevanoviću puno sreće u radu.

Izborna skupština OFK Beograda održaće se u sredu.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: