“Pretite ustašama, a Partizan su vam osnovali Hrvati“: Poznati hrvatski novinar strašno isprozivao Grobare!

Opisujući na šta je sve naišao tokom vožnje do Skadra, gde Hrvatska igra protiv Kosova, britko pero Jutarnjeg lista žestoko potkačilo sve ljubitelje kluba iz Humske

Često se u prepucavanju između navijača Zvezde i Partizana od strane pristalica crveno-belih prema suprotnom taboru mogu čuti prozivke da je Partizan osnovan u Zagrebu. Postoji i mnogo navijačkih pesama posvećenih upravo toj prozivci, a najpoznatija je ”Ajmo crno-beli, umro je Tuđman Franja, ćutaćemo jedan minut, predsedniku Partizana”.
Sada je tu prozivku produbio i poznati hrvatski novinar Tomislav Židak, koji je za Jutarnji list napisao reportažu o putu ka Skadru, gde reprezentacija Hrvatske igra protiv tzv. reprezentacije Kosova.

Posebno se osvrnuo na deo puta od Dubrovnika ka Trebinju, prema granici sa Crnom Gorom. Čim su ušli u Republiku Srpsku, videli su pretnje navijača Partizana, ističe on.

– Čim smo prešli granicu počinje prizivanje Šešelja, traži se pravda za Karadžića, Partizanovi navijači priete ustašama, a upravo su im hrvatski antifašisti osnovali klub. Takođe, prvu šampionsku krunu darovali su im Štef Bobek, Zlatko Čik Čajkovski, Branko Zebec, Bruno Belin – navodi Židak u svom autorskom tekstu.

Osvrnuo se i na navijače Crvene zvezde, kao kluba koji simbolizuje srpstvo više i od Šešelja i Karadžića, te navodi da je Trebinje možda i najveća tvrđava Zvezde.

 • Ipak, ni Šešelj, ni Karadžić ne simbolizuju srpstvo kao Crvena zvezda. Napuštamo Trebinje, možda i najveću Zvezdinu tvrđavu – opisao je hrvatski novinar.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

0 Thoughts to ““Pretite ustašama, a Partizan su vam osnovali Hrvati“: Poznati hrvatski novinar strašno isprozivao Grobare!”

 1. Djujic

  A kakve veze imaju ustase sa antifasistima,antifasisti su upravo oni koji su se borili protiv ustasa,i partizanovi navijaci samo nastavljaju tradiciju antifasista.I jedne i druge su osnovali komunisti,tako da nikakve veze sa srpstvom nemaju sem sto se nalaze u Srbiji.I dalje drze petokraku na grbu.Reci da je zvezda simbol srpstva je uvreda za celokupno srpstvo,zato to ovaj ustasa i potencira.Simbol srpstva je Draza Mihajlovic,upravo onaj kojeg je zvezdin osnivac Krcun i ubio zajedno sa svojim kolegama koje su osnovale i Partizan i Zvezdu.

  1. ima jedan tim

   ma bitno da nas krcunija nije osnovao zna se ko je osnovao partizan i ko je doa predlog peko dapčević jedini pravi srbin koji je bio general i nije bio poslušni pion kecunu i tiletu.

 2. ima jedan tim

  hajduk su osnovali srbi sama riječ hajduk hajdučija se zna od koga je a partizan su osbovali oficiri jugoslavije koji su sačinjavali iz svih republika ljudi.dobro barem nas nije sam srbin osnovao ko krcunija ubica srba

 3. milos

  Ni Zvezda ni Partizan toje obicna zabluda koja utice na jos veci razdori hukiganstvo omladine. Ima jos klubova u Srbiji kao recimo Vojvodina, Ofk Beograd, svaki veci centar ima svoj klub Nis Radnicki, Smederevo takodjer itd. Treba istoriski povezati BSK da postoji i zazivi ako to vec nije OFK Beograd uspeo ili jeste neznam.

 4. Žika

  Pa i kopile je nečije dete, pa tako i JSD Partizan. Za nesrećnika „ima jedan tim“ i JSD su osnovali najljući komunisti: Tempo, Adndija, Peko, tvoj najvoljeniji Njofra Tuđman, bedasti nesretniče. Bolje vam je da manje njačete.

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: