PRESUDNO SA AMERIKANCIMA: Reprezentacija Srbije počinje odbranu zlata na F6 Svetske lige

Presudno je sa Amerima – Grupa je teška, ali se nadam da ćemo odigrati četiri utakmice. Amerikanci su posle turnira u Novom Sadu dosta napredovali i uvek su bili neugodan rival sa nama, kaže Nikola Jovović

ODBRANA zlata počinje od Amerike. Odbojkaši večeras (22.40) u drugom kolu grupe K finalnog turnira Svetske lige u Kuritibi igraju sa neugodnom selekcijom SAD, koju su na startu takmičenja, u Novom Sadu, preslišali sa 3:0. Ali, „orlovi“ su svesni da ih ne očekuje lak duel kao u Srpskoj Atini, a nadaju se da će uspeti da se priviknu na ambijent i niske temperature na fudbalskom stadionu „Arena Baišada“.

Grupa je teška, ali se nadam da ćemo odigrati četiri utakmice. Amerikanci su posle turnira u Novom Sadu dosta napredovali i uvek su bili neugodan rival sa nama – naglašava Nikola Jovović.

„Orlovi“ su po dolasku u Kuritibu doživeli ne samo šok zbog zime, nego i zbog uslova na stadionu. Svesni su da moraju da se priviknu na hladnoću, a razočarani su i što su samo jednom mogli da treniraju u „Baišadi“.

  • Treniramo u dvorani, igramo na stadionu. Biće nam potrebno vreme da se priviknemo. Ono što greje je sam F6, koji je velika inspiracija za svakog odbojkaša. Moramo da budemo što pozitivniji, koncentrisaniji, precizniji – ističe Jovović.

Srećko Lisinac se trudi da misli samo o igri, da se ne opterećuje ambijentom na stadionu:

  • Naši ciljevi su najviši. Težimo da i ove godine odigramo najbolje i izborimo finale. Možda je ovo i odlučujuća utakmica za polufinale. Osim kvaliteta i forme odlučivaće i druge stvari. Neće biti nimalo lako, ali verujem u ekipu, saigrače.

Pomoćni trener Nedžad Osmankač je svestan da će gledaocima kraj TV ekrana utakmice delovati mnogo atraktivnije…

  • Mi to drugačije doživljavamo. Na stadionu je velika hladnoća, velika promaja, dosta je neobično i veliko iskustvo za sve nas. Neobično je i zbog terena koji vibrira, tvrdih lopti, što se u zimskim uslovima igra na fudbalskom terenu. Ali, uslovi su za sve jednaki i u prednosti će biti ekipa koja se brže prilagodi.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: