Preminuo Miodrag Paunović (70), fudbalska legenda Zadra, Beograda i Kruśevca

Od posledica korona virusa preminuo je Miodrag Paunović (70), poznati trener i bivši fudbaler Zadra, OFK Beograda i Napretka.

Legendarni Mićo bio je trener u zadarskoj školi fudbala kroz koju su prošli poznati hrvatski fudbaleri Šime Vrsaljko, Dominik Livaković, Danijel Subašić i Luka Modrić.

Upravo on je, kako prenosi Index.hr, bio jedna od ključnih osoba u razvoju Luke Modrića koji ga je često isticao kao trenera i čoveka od ogromnog značaja za svoju karijeru.

Paunović se “našao” Luki kada je njegova porodica, tokom rata u Hrvatskoj, pobegla u Zadar i smestila se u izbeglički hotel “Kolovare”.

Kako je Luka bio hiperaktivno dete koje se nije odvajalo od fudbalske lopte, roditelji su ga odveli u školu FK Zadra. Paunović mu je bio jedan od prvih trenera, ali i važna životna figura.

Odmah se videlo da ima nešto što drugi nemaju. Imao sam 200 ili 300 dece pod svojim vođstvom, ali on je odskakao u odnosu na sve. Kakav je lažnjak i fintu imao, to nikad nisam vidio za igrača tih godina – rekao je Paunović svojevremeno u emisiji na “Radio Zadru” o Modriću:

– Ne bi hteo da ispadne onako po dalmatinski “a ća san vam reka”, ali već tada sam rekao da će igrati u Barseloni ili Realu. Nisam siguran u kojem od ta dva, nemojte me držati za reč, ali videlo se koliki je talent. Sa jedne strane bio je tih i smiren kao dečak, ali istovremeno i omiljen u društvu, spreman za šalu.

Paunović je rođen 22. avgusta 1951. Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Zadru gde se odmalena počeo baviti fudbalom. Za prvu ekipu Zadara počeo je da igra 1968. i igrao je do 1973. U to vreme bio je najbolji strelac Dalmacije uključujući sve lige, pa prvoligaški Hajduk.

Iste godine, prešao je u OFK Beograd, za koji je igrao do 1980. Te je godine otišao u kruševački Napredak, koji se tada takmičio u Evropi. Godine 1984. vratio se u Zadar gde je završio aktivnu igračku karijeru 1985. i prešao u trenere.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: