Premijer australijske države Viktorija Danijel Endrus: Nema posebnog tretmana za tenisere!

Premijer australijske države Viktorija Danijel Endrus rekao je danas da teniseri koji su pod strogim pravilima karantina po dolasku na Australijan open neće dobiti poseban tretman.

Organizatori prvog grend slem turnira u sezoni organizovali su čarter letove kojima polako dolaze učesnici turnira, a nakon pozitivnih testova na koronavirus među putnicima u tri aviona koji su tokom vikenda sletela iz Abu Dabija, Los Anđelesa i Dohe, 72 tenisera je u izolaciji u hotelskim sobama koje ne smeju da napuštaju.

Kako je preneo Bi-Bi-Si, najmanje devet zaraženih, među kojima je i jedan igrač, su u karantinu.

„Virus vam ne daje poseban tretman”, rekao je Endrus.

Pojedini igrači žalili su se na pravila i rekli da je dvonedeljni karantin nepotreban.

Igrači su svojim sobama vežbaju i udaraju lopticama u zid, kako bi ostali u formi za Australijan open koji počinje 8. februara.

„Znam da je bilo pomalo, pomalo priče nekolicine igrača o pravilima. Pravila važe za njih kao i za sve ostale, svi su o tome bili obavešteni pre nego što su došli i to je bio uslov pod kojim su došli. Tako da, neće biti posebnog tretmana”, rekao je Endrus.

Francuska teniserka Aliz Korne, koja je među 72 igrača u izolaciji, izvinila se nakon što je rekla da je odluka o zabrani napuštanja soba „suluda”.

Igrači koji nisu pod strožim restrikcijama mogu da izađu iz svojih soba svakodnevno ukupno pet sati.

Teniski savez Australije saopštio je da su prethodni dani bili izazovni, dok se radi na tome da se svakom igraču obezbede treninzi.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: